download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Измами с фалшиви събития в Gmail и Google Calendar

12.09.2019 01:00 (преди 4 години и 7 месеца) | spursy | показана 1037 пъти Статистики
Подхождайте с повишено внимание към имейли от непознати и не приемайте покани за събития, които не асоциирате по някакъв начин.

Google потвърдиха за наличието на уязвимост, която потенциално засяга около 1,5 милиарда потребители. Възможна е фишинг атака произтичаща от опцията поканите на събития в календара да се изпращат по email. Така може да получите покана за събитие от лице което не познавате и никога не сте имали комуникация с него. След като получите имейл с покана за дадено събитие, то автоматично се добавя към календара ви.
Примерен неприятен сценарий би могъл да бъде ако в календара ви е попаднало подобно фалшиво събитие и когато го отворите, за да видите подробности, може да бъдете препратени към предварително подготвен измамен сайт. Може да ви бъде предложено да се впишете с данните си за достъп за Google акаунта, за да видите повече подробности, а по този начин да се компрометирате. Разбира се, има много разнообразни начини за измама с преправени фалшиви страници, изглеждащи достоверно.
Google уверяват, че работят по проблема и когато решението за него е готово ще публикуват допълнителна информация. А докато това стане, продължавайте да се отнасяте с повишено внимание към имейли от непознати и не приемайте покани за събития, които не асоциирате по някакъв начин.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 13.09.19, 13:53, johnmotson:
    От много години виждам подобни покани по e-mail, препращания с молби за логване с акаунт на Google, Fasebook или Twitter с обещания за полагащи ми се награди, една от които за милион долара , интересна информация и какво ли не! Човек трябва да е с мозък на скумрия за да раздава логове и пароли, уж защитени!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.