download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Браузърът Chrome ще има кодове за грешки подобно на синия екран на смъртта

08.01.2020 02:49 (преди 4 години и 3 месеца) | spursy | показана 887 пъти Статистики
Новата функция ще помага на потребителите по-лесно да разберат причината за даден срив и да се справят с него.
Популярният браузър Google Chrome ще въведе нова функция, която би била полезна на някои потребители, но да събужда неприятни асоциации при други. Става въпрос за кодове за грешки, подобно на сините екраните познати от Windows и известни като синия екран на смъртта (blue screen of death (BSOD)). В момента при срив и забиване на целия браузър или само на отделен таб, потребителите трудно биха разбрали причината довела до това неприятно събитие. Може би по-напредналите биха се разровили в лог файловете, но дори там информацията не е достатъчно изчерпателна.
Когато новата функция бъде въведена, в случай на проблем с Chrome ще се показва конкретен код за грешка. След това потребителя ще може лесно да потърси информация в интернет, какво би могло да причинява въпросния срив. С времето вероятно много интернет форуми и сайтове ще се напълнят с информация за различните грешки и начините за справяне с тях. Подобна полезна информация е достъпна за Windows операционни системи и едва ли има грешка която да не е дискутирана някъде в интернет.
Любопитно, че новата функция е предложена от софтуерен инженер работещ за Microsoft по браузъра Edge (базиран на Chromium). Това предполага, че функцията може да се появи и в други браузъри базирани на същата архитектурата, като Opera например.
В момента новата екстра се тества в предварителните версии на Google Chrome и няма информация кога ще е готова за масова употреба от всички потребители.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.