download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Батерията на лаптопа ви ще издържа повече ако изключите Intel Turbo Boost

20.01.2020 20:34 (преди 4 години и 3 месеца) | spursy | показана 893 пъти Статистики
Този похват ще е по-удачен при процесор от висок клас и може да е от полза в конкретни ситуации.
Intel Turbo Boost Technology е създадена, за да осигури висока производителност от процесора ви в пикови моменти. Логично обаче високата производителност сериозно скъсява живота на батерията на лаптопа ви. Ако сте в движение и имате нужда батерията ви да издържи повече време, то един от вариантите за това е да спрете Turbo Boost. Компютърен ентусиаст е направил тестове, при които е установил, че спирането на Turbo Boost намаля консумацията на електричество с над 60%. Също така чувствително спадат работните температури, което от своя страна намалява шума от охлаждащия вентилатор, който започва да работи на по-ниски обороти. Разбира се, тези промени имат и своята цена, защото производителността също спада значително (между 29-46%). И все пак ако сте зависими от живота на батерията ви в даден момент, спирането на Turbo Boost ще ви осигури между 30% и 50% повече време за работа.
Можете да изключите Turbo Boost с програмата Intel Extreme Tuning Utility, която дава възможност и за много по-фини настройки за напредналите потребители. Ако нямате опит в тази насока не рискувайте, защото може да повредите нещо. Този похват ще е по-удачен при процесор от по-висок клас, но ако CPU е от нисък клас може намалената производителност да се окаже прекалено чувствително забавяне.
Поясняваме, че няма проблем с Turbo Boost технологията и тя работи коректно за каквото е създадена. Изключването обаче може да е от полза в конкретни ситуации.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.