download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft работи по отстраняването на бъг съкращаващ живота на SSD при Windows 10

27.08.2020 21:42 (преди 3 години и 7 месеца) | spursy | показана 778 пъти Статистики
Докато нужната актуализация стане готова и достъпна за компютъра ви е препоръчително да изключите автоматичната дефрагментация.
Преди около месец Microsoft започна по-активно да обновява Windows 10 към May 2020 Update, но се оказа, че все още не са успели да отстранят много от проблемите дошли с него. Един от тях е бъг, който съкращава живота на SSD дисковете. Оказва се, че инструментът Drive Optimizer, който автоматично дефрагментира паметоносителите на компютъра не работи коректно на WIndows 10 версия 2004 и не отчита последните си действия. Това означава, че вместо да извършва операцията всяка седмица или всеки месец, дефрагментацията е била задействана след всеки рестарт на компютъра. Важно е да се отбележи, че според експерти освен, че SSD не се нуждаят от дефрагментиране, то този процес съкращава живота им. Ако ненужно SSD носител е бил дефрагментиран всеки ден през последните 2-3 месеца, това е намалило жизнения му цикъл.
Microsoft потвърдиха, че са запознати с неприятния бъг и вече са пуснали корекция, но тя е достъпна само за Windows Insider потребителите. Вероятно когато въпросния пач мине нужните тестове и бъде доработен ще стане достъпен за всички останали потребители. Докато настъпи този момент е препоръчително да изключите автоматичната дефрагментация на компютъра си.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.