download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AMD съвместно с MediaTek нахлуват на пазара за мрежово оборудване

10.09.2020 15:12 (преди 3 години и 6 месеца) | spursy | показана 676 пъти Статистики
Вероятно желанието на AMD да навлезе на този пазар е, за да създаде собствени решения за цялостна инфраструктура комбинираща техни процесори и мрежовите адаптери.
Интересен съюз може да разтърси и промени пазара за мрежови хардуер. Към момента в тази област безапелационни лидери са Realtek Semiconductor и Intel. Затова AMD и MediaTek ще обединят сили, за да започнат да произвеждат WiFi 6 контролери предназначени, както за лаптопи, така и за други устройства. Любопитно, че в сферата на 5G модемите MediaTek работи съвместно с Intel. От страна на AMD обаче, новата продуктова ниша е напълно разбираема цел. В момента лаптопите с процесори Ryzen, най-често използват безжични модули от Intel. От своя страна мрежовите адаптери Intel, могат да се възползват от предимствата си, когато са комбинирани с дънна платка с поддръжката на Intel AMT и конкретен процесор i5 или i7 пак от Intel, благодарение на платформата vPro. Вероятно желанието на AMD да навлезе на този пазар е именно, за да създаде собствени аналогични решения за цялостна инфраструктура комбинираща техни процесори и собствени мрежовите адаптери.
Засега не е ясно кога да очакваме първите лаптопи и настолни компютри, в които се използват мрежови контролери дело на AMD и MediaTek.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.