download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

SSD са по-надеждни от HDD през първите години на употреба, но с малка разлика

04.10.2021 13:48 (преди 2 години и 6 месеца) | spursy | показана 651 пъти Статистики
Анализ показва малка преднина за SSD касаеща изправността на паметоносителите, но засега не е ясно дали това ще е така при по-продължителна употреба.

Компания специализирана в архивирането, съхранението и използването на компютърни данни, изнесе любопитна статистика сравняваща надеждността между класическите HDD и новите SSD. В самото начало трябва да се уточни, че засега сравнението е трудно да се направи точно, защото SSD носителите са използвани значително по-малко време. При първите опити за подобно сравнение за сигурността се смяташе, че SSD са много по-надеждни, защото показват до шест пъти по-малко дефекти сравнено с HDD. Тогава обаче е била отбелязана разликата, че HDD са били в употреба и около шест пъти повече работни часове. Отчита се, че с увеличаване на работните часове се увеличават шансовете и за поява на грешки.
За да бъде сравнението по-обективно е направен нов анализ, като за целта са разгледани HDD използвани от 2013 г. и SSD използвани от 2018 г. Тогава данните рязко се променят, защото разликата за надеждността между HDD и SSD през първите 3 години и половина на употреба е доста ниска. Все пак SSD са по-сигурни в първите няколко години с по-малка вероятност за дефект, но изразено под 2% разлика.
Затова ще е интересно сравнението, когато използваните SSD носители достигнат 7-8 години употреба. Ако приемем, че през първите 4 години употреба, SSD са по-надежди с не особено голяма преднина, то дали тази тенденция ще се запази след 8 години употреба? Дали SSD ще останат по-сигурни и ще увеличат разликата по този показател или ще се окаже, че след определен период наблюдаваните грешки при тях бележат ръст, ще може да разберем след време.

Връзка към пълния анализ.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 04.10.21, 23:36, iceman_:
    SSD са по-надеждни от HDD ?? Айде, бе!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.