download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Чрез Google ще се съхранява информация онлайн?

09.03.2006 09:07 (преди 18 години и 1 месец) | stefankr | показана 2719 пъти Статистики
Възможно е в недалечно бъдеще Google да създаде глобално онлайн хранилище на информация, където ще се съхраняват всякакви потребителски файлове.
Плановете за нововъведението стават ясни от презентация (PDF, 10,4 МВ), обнародвана в рамката на Analyst Day, където ръководството на Google се среща с аналитици и наблюдатели.

Google вече предлага на потребители си безплатна електронна поща GMail с обем 2700 МВ. Първоначално се предполагаше, че акаунти с такъв голям размер ще вместят цялата кореспонденция на абонатите. На практика се получи така, че GMail въобще не се използва по предназначение. Чрез програми от рода на GMail Drive и разширението за Firefox Gmail File Space GMail лесно се превръща във виртуален твърд диск. Потребителят изпраща файлове чрез програмите и те са достъпни от всеки компютър.

Явно от Google ще създадат подобна система. В по-далечно бъдеще се планира потребителите да събират фотографии, електронни писма, отметки и други.

Източник: Compulenta

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Събота, 17.08.13, 18:27, phrozencrew:
    Определено ги подценява. Google могат да научат от потребител много неща, без дори да посети търсачката им или да ползва услугите им. Сигурно 90% от сайтовете ползват някоя от услугите на Google - Google Webmaster Tools са изключително полезни инструменти, безплатни и информативни. Ползват се с удоволствие и са много популярни. Гледам в сорса, че и Download.bg ги използват.
  • Събота, 17.08.13, 19:24, iceman_:
    ” Определено ги подценява. Google могат да научат от потребител много неща, без дори да посети търсачката им или да ползва услугите им. Сигурно 90% от сайтовете ползват някоя от услугите на Google - Google Webmaster Tools са изключително полезни инструменти, безплатни и информативни. Ползват се с удоволствие и са много популярни. Гледам в сорса, че и Download.bg ги използват. „

    Може и да научат, може и да не научат. Освен къде ходя, другите неща трудно ще ги огледат, особено ако са на външни носители. Или криптирани. Или и двете.

  • Събота, 17.08.13, 19:58, phrozencrew:
    ” Може и да научат, може и да не научат. Освен къде ходя, другите неща трудно ще ги огледат, особено ако са на външни носители. Или криптирани. Или и двете. „
    Научават дори какви торенти си теглиш, защото торент сайтовете също ползват услуги google. Порно сайтовете също, както и сайта ти с личната поща. А когато ползваш търсачката научават къде точно живееш, от какви лекарства имаш нужда, какви са сексуалните ти предпочитания, как работиш и по колко време си в интернет, колко често почиваш и къде ходиш на почивка. И най-вече какво пазаруваш и какви неща би искал да си купиш. Много неща научават, за които дори не подозираш.
  • Събота, 17.08.13, 20:12, dreamskill:

  • Неделя, 18.08.13, 07:36, iceman_:
    ” Научават дори какви торенти си теглиш, защото торент сайтовете също ползват услуги google. Порно сайтовете също, както и сайта ти с личната поща. А когато ползваш търсачката научават къде точно живееш, от какви лекарства имаш нужда, какви са сексуалните ти предпочитания, как работиш и по колко време си в интернет, колко често почиваш и къде ходиш на почивка. И най-вече какво пазаруваш и какви неща би искал да си купиш. Много неща научават, за които дори не подозираш. „

    Ндаа, така е. Но не за всичко.

    Ако тръгна да тегля някакъв по-засукан торент, мога да го изтегля през прокси. Всъщност именно така прави мой френд от Шикаго USA, защото от там не се вижда Замунда. Сексуалните ми навици Гошо не ги знае, защото от времето когато са ме интересували мадами на картинки е минало ... май ..поне 15-20г. Тогава нямаше гугъл и имаше бибиеси. А и сменям айпито по пет пъти в годината. И провайдера на 2-3 г. Колко работя гугъл не знае, защото 50% от денонощието съм в нета, независимо дали в работата или у дома, или в кафенето и тн. Лекарства в нета не купувам, а справка за такова тази година съм правил веднъж. И не за мен. ..... абе схвана принципа......
    Логовете, които Google е събрал за мен, не стават за нищо. И България е слаб таргет за реклами, защото нито имаме тази култура на купувачи, нито имаме пари. Повечето. А нищо друго съществено не е използваемо, поне ако от мен не се заинтересуват службите и не отделят 3-4 анализатори да преслушват тия логове. Не че ще намерят нещо.

    Логовете на гугъл са практически неизползваеми, освен може би от служба като техното ФБР.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.