download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Samsung разработва нова безшумна медия за съхраняване на информация.

27.03.2006 18:46 (преди 18 години) | buste | показана 5664 пъти Статистики
Samsung electronics, обяви на 22ри Март, че разработва нова медия за съхраняване на информация за мобилни компютри, която ще позволи на потребителите да прехвърлят информация много по-бързо, освен това новата технология ще пести енергия.
32 Гигабайтовия NAND, флаш базирана solid state disc (SSD), може да чете и записва информация бързо и безшумно поради факта, че липсва механичната част, или по-точно въртящите се дискове, които се използват в днешните хард дискове.

NAND тежи наполовина на конвенционален хард диск, чете информация три пъти по-бързо и записва 1.5 пъти по-бързо. Консумира една пета от електричеството нужно за захранването на хард диск и работи безшумно поради липсата на мотори или други части произвеждащи шумове.

Все още дата за пускане на пазара на новия продукт не е обявена.

----------------------------------------------------------------------------------
Източник : www.paktribune.com
Снимка : www.atlant.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Вторник, 04.04.06, 22:25, anonymous:
    Първите масови твърди дискове бяха по 5, 10 и малко по-късно 20 МБ и това беше преди доста време.
    И струваха маса пари, дори и българските (Старозагорските краш дискове - дебелите 10 МБ).
    А този "диск" е добър, само не забравяйте че тези карти имат ограничен брой записи.
  • Вторник, 18.04.06, 16:39, anonymous:
    cenata ne e opowestena, ne e % a pati po skupo,ne wazdishaite.
    Buste obach parwi hwasta bika za rogite,na laptopite konsumaciata na energia silno ogranichawa tehnoto efikasno izpolzuwane izwan ofisa.
    nekoi laptopi imat po 2 baterii ,kato wtorata se slaga na mestoto na flopito,koeto predwaritelno triabwa da se izwadi.
    udalzawaneto na rabota pri towa reshenie, spored me ste bide sas okolo 1 chas.
    pri desktopite obache ne mi se werwa da probie,gornite mnenia sa wsustnost za teh i iziskwaniata sa drugi.
    no- bravo na samsung.
  • Вторник, 18.04.06, 17:09, boby_dg:
    Повечето нови лаптопи наистина имат възможност за втора батерия (въпреки, че това с флопито малко не е така - вече почти не се продават лаптопи с флопи, а да не говорим че 'мястото за флопито' му викат bay и там можеш да пъхаш батерии, твърди дискове и каквото се сетиш - един от първите ми лаптопи беше от IBM и въпреки, че беше 95-та година си има възможност на мястото на оптичното устройство да се сложи както втора батерия, така и втори хард диск или флопи.), но забравяш нещо важно - тая батерия се купува отделно и ти идва още $300 отгоре, най-малко. Друго си е някой ден да идват лаптопите направо с флаш носител, който е супер бърз и има малко консумация, а и данните са сигурни вътре, защото не е чувствителен на удар. И то трябваше да е така от много години - още първите лаптопи от PSION (които и по-горе споменах) идваха с SSD карти, които заместваха хард диска - това позволи целия лаптоп да работи на пакет с обикновени батерии по 1.2 V, акумулаторни, стандартен размер - работеше по 30 часа с тях и после се зареждат, а също и можеха да се вадят от кутийката и да се слагат на тяхно място дори 1.5V стандартни, ако няма къде да се зареди. И говорим за 90-та година някъде. А пък 88-ма се появи първия лаптоп с твърд диск на Toshiba, който още тогава имаше функция да го замества, за да пести батерия, като запази малко от оперативната памет и поддържа състоянието и с отделна батерия. И какво стана после ? Къде изчезнаха иновации като тези? Защо на Samsung технологията идва с такова закъснение ? И ако е скъпа защо биха искали много пари, като просто преоткриват топлата вода - на пазара от няколко години има преходници, които позволяват да се сложи CF карта и да се свърже към IDE контролера, за да се ползва като твърд диск. Тази фирма от няколко години предлага, пък като опция в преносимите си компютри PuRAM устройство, което е SSD. WinXP зарежда за няколко секунди от него.
  • Вторник, 18.04.06, 18:02, anonymous:
    sled neuspeha sas podmianata na CDRoma da raboti wmesto sas obiknoweni CD sas podoben disk s wmestimost okolo 5 mb, firmite wideha che nikoi ne iska da kupi.
    No buste e koito zabeleza ,che za laptopite nestata stoiat po drug nachin i az lichni smiatam che ste probie,poneze sam waw chas i ne cheta stari westnici .
    i ti swetwam zasto tolkowa kasno idwa- zastoto ONZI wnedritel falira, e zatowa.
  • Вторник, 18.04.06, 20:28, boby_dg:
    В час - дрън-дрън. Кой ти каза, че 'чета стари вестници', просто хобито ми е да колекционирам стари компютри и знам как стоят нещата исторически. И явно не си в час, защото пишеш някакви глупости - какъв е тоя диск с вместимост 5MB дето работел със CD-ROM-а, Просто нещо не си в час - знаеш ли изобщо какво значи SSD ? И на какво е базирана PuRAM ? Къде ги слагаш в CD-ROM-а ?

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.