download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google Romance: Google Сватовник или...

06.04.2006 10:14 (преди 18 години) | krum | показана 3782 пъти Статистики
Любовта е навсякъде около нас, вече и в Google.

Изпод тайнствените лаборатории на Google излезе най-новото изобретение на Гиганта. След неговата поява на бял свят мощната търсачка се сдоби с нова квалификация. А именно - Google ще бъде и сайт за запознанства. И защо не, когато Търсачката е навсякъде. Проектът е под името Google Romance и още е в бета стадий. Ето какво казват гордите му разработчици: "Когато мислите за нея, любовта е просто поредния проблем, чието решение търсите. И ние помислихме по въпроса. Много. Google Romance™ е нашето решение".
Google Romance ще бъде място, където ще можете да изпращате всякакъв вид романтична информация и, използвайки Soulmate Search™, да получавате като отговор на търсенето си резултати, които, на теория, биха могли да включват и профила на любовта на живота ви. За целта той или тя трябва да е натиснал/а бутона "Post your Google Romance profile" след което да е попълнил/а своето досие.
С Google Сватовник ще можете да:
- Ъплоудвате свой потребителски профил, с който да разкажете на целия свят кой сте всъщност и по-точно кой бихте искали да мислите, че сте или поне кой искате другите да мислят, че сте.
- Търсите любов на всички правилни места (или статистически погледнато на повечето от тях) чрез специално разработен за целта софтуер

Стига толкова, сега нека довършим заглавието на новината: Google Сватовник или Шегаджия

Подобни и все така подробни разяснения за предполагаемата "нова" услуга на Google ще намерите на адрес http://www.google.com/romance/. И много хора ги намериха, доверявайки се на търсачката. Но този път Google излъга . Цялата тази кампания се оказа част от първоаприлската шега на сайта. Професионалните хумористи предлагат на посочения адрес http://www.google.com/romance/ също и секция с отговори на "Най-често задаваните въпроси", изявление към пресата, дори ви предлагат да направите обиколка, за да разучите особеностите на новата услуга. Когато пробвате да натиснете някой от ключовите бутони - този на търсачката или пък "Post your
Google Romance profile", истината идва наяве.

     По-старите хитреци добре знаят, че Google не за пръв път подава подобна усмивка към потребителите си. През годините, и по-конкретно на първите числа от месец Април, търсачката наистина смая света с "нови услуги" като: специалното питие Google Gulp (http://www.google.com/googlegulp/); оферта за работа на Луната в новия офис на компанията чрез опцията Google Copernicus Center (http://www.google.com/jobs/lunar_job.html); разкритието, че ефективността на търсачката се дължи на впрегнатите в нея гълъби, които преценят и работят по технологията PigeonRank(http://www.google.com/technology/pigeonrank.html); уникалната нова технология за "визуално" търсене MentalPlex (http://www.google.com/mentalplex/). И все пак, може би подобни "услуги" не са в сферата на хумора, а просто не им е дошло времето. Все пак в Google пазят старите първоаприлски адреси. Кой знае, може би не е далеч времето, когато ще им влязат в употреба. А до тогава - да ни е честит най-шеговития месец в годината!

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.