download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ESET NOD32 предпазва потребителите от дупки в Internet Explorer

05.04.2006 12:46 (преди 18 години) | ogi | показана 3776 пъти Статистики
Безплатната версия на NOD32 защитава потребителите преди от Майкрософт да са разработили пач.
От ЕСЕТ обявиха, че техният продукт за антивирусна защита NOD32 защитава потребителите от наскоро обявените уязвимости в популярния браузър на Майкрософт Internet Explorer. NOD32 проактивно засече някои от тези заплахи благодарение на евристичния си подход и ги идентифицира като JS/Exploit.CVE-2006-1359 trojan. От Майкрософт казаха, че се разработва пач за тази уязвимост на Internet Explorer и той е планиран да излезе през втората седмица на април. Тези, които не използват антивирусната защита NOD32 могат да смъкнат безплатно пълнофункционалната версия на програмата от адрес www.nod32.bg докато от Майкрософт оправят проблема.

Потребителите, които не са защитени с NOD32 биха могли да пострадат от хакерски атаки, посещавайки web страница с компрометиращо съдържание. Изложените на риск компютри често са принуждавани да извършват незаконни действия, като изпращане на спам и фишинг електронни писма и предоставяне на хостинг за незаконни материали, например детска порнография. Жертвите на подобни атаки могат да загубят данни или тяхна лична информация да попадне в недоброжелателни чужди ръцете.

 „ Internet Explorer е браузърът използван от 85% от потребителите и ние с гордост обявяваме, че клиентите са защитени благодарение на NOD32”, казва Rick Moy, вицепрезидент в ЕСЕТ. „Софтуерът на ЕСЕТ се съчетава с технологията ThreatSense® , която използва напреднали евриситики за да открива и спира заплахи преди още да са излезли дефиниции за тях и преди още те да нанесат поражения върху системите на потребителите, като по този начин правят сърфирането в Интернет за потребителите на Internet Explorer безопасно”.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 05.04.06, 20:41, anonymous:
    Антивирусните компании, определено имат по-бързи реакции от Microsoft.
    За такава защита съобщиха и Grisoft (чрез AVGBulgaria.com) в техния продукт AVG Anti-Virus веднага след откриването на екплоита.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.