download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AjaxWrite - онлайн аналог на MS Word

11.04.2006 11:44 (преди 18 години) | anonymous | показана 3141 пъти Статистики
Новият текстов уеб-базиран редактор AjaxWrite е на практика пълен аналог на Microsoft Word - работи с документи .doc, поддържа формати .rtf и .pdf. По външен вид програмата също не се отличава от MS Word.
Новият текстов уеб редактор AjaxWrite е на практика пълен аналог на Microsoft Word - работи с документи .doc, поддържа формати .rtf и .pdf. По външен вид програмата също не се отличава от MS Word.

Онлайн аналогът на MS Word има ред предимства пред по-старите версии. На първо място, програмата е безплатна. Освен това не е необходимо AjaxWrite да бъде инсталиран - зарежда се чрез браузър за почти шест секунди. Програмата и документите са достъпни от всеки компютър, под всяка операционна система. Всичко което е необходимо е браузър Firefox 1.5+ (с други браузъри програмата работи некоректно).

Интерфейсът на обикновен текстов редактор създава впечатление, че работите на своя компютър, а обменът на данни със сървъра не затормозява системата. Документите се отварят не в отделни прозорци, а на различни табове.

Естествено, да се дублира абсолютно цялата функционалност на MS Word е сложно. В онлайн редактора отсъства интервал за абзаци, проверка на граматиката, указване свойства на обекти и много други.

Онлайн аналогът на MS Word се появи миналата седмица и събитието получи огромен резонанс в интернет. В резултат на това в началото сървърът на AjaxWrite не можа да се справи с натоварването - твърде голям бе напливът на желаещите да изпробват на живо алтернативата на MS Word.

AjaxWrite не е първият онлайн текстов редактор. По-рано бяха пуснати и получиха достатъчно широка известност програмите Writely и ZohoWriter. Всички тези три програми са абсолютно безплатни. Разработчиците на програмата се готвят да пуснат цял набор онлайн програми. Нова програма ще се появява всяка сряда на сайта www.AjaxLaunch.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 16.04.06, 11:59, anonymous:
    Много добър аналиг на уорд и зарежда малко по-бавно от ноутпад

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.