download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Унищожени са 10,000 фалшиви компютърни мишки

12.04.2006 23:07 (преди 15 години и 2 месеца) | ogi | показана 3083 пъти Статистики
Производителят на компютърна периферия Logitech показа стойността на репутацията на продуктите
ROMANEL-SUR-MORGES, Швейцария — Logitech, лидерът в производството на персонална компютърна периферия, унищожи над 10,000 фалшиви компютърни мишки, предназначени за нелегална продажба в Европа и САЩ. Това е следствие от изпълнението на законовите процедури, които Logitech предприе срещу Matador Businesses LLC (USA) и Infinite Force Cargo Service HK Ltd. (Hong Kong, China) на основание нарушаване на закона за запазените марки. Мишките бяха публично унищожени с цел да се демонстрира сериозността на мерките, които компанията предприема срещу фалшификацията на продуктите и марката на компанията.
10,000 нелегални мишки бяха открити от Датската митница през август 2004. С подозрения, че продуктите са фалшиви, мишките са конфискувани и мострите са тествани от Logitech. Тестът потвърждава, че мишките наистина са фалшиви. В началото на септември 2004 Logitech завежда дело срещу карго компанията Infinite Force Cargo Service HK Ltd и срещу получателя на стоката Matador Businesses LLC.
Делото беше заведено в Дания в Copenhagen Maritime and Commercial Court в изпълнение на параграф 43(4) от датския закон за запазените марки, който постановява, че Logitech има изключителните права да използва нейните регистрирани търговски марки.
На 10 август 2005 съдът осъди двете фирми Matador Businesses LLC и Infinite Force Cargo Service HK Ltd. за нарушаване на правата на Logitech за запазената марка. Съдът постанови всички хванати продукти да бъдат унищожени и обвинените фирми трябва да платят обезщетение от DKK 636,100 в рамките на 14 дни, плюс установените със закон лихви и всички законово установени разходи. Сумата на обезщетението е базирано на стойността на оригиналните продукти на дребно.
“Това е извънредно задоволителен резултат,” коментира Стив Даверио, вицепрезидент на Logitech за EMEA. “Logitech приема много сериозно всяко посегателство върху запазената марка на компанията. Ние решително се противопоставяме срещу опитите за фалшификация и нелегалната печалба от заслужената репутация на фирмата, произвеждаща качествени, стилни и иновативни продукти.”
“Надявам се, че потенциалните фалшификатори ще прочетат за взетите мерки и последствията и това ще бъде спирачка за тях. Фирма Logitech не би желала да предприема законови мерки срещу предполагаеми фалшификатори, но тя не би се поколебала да го направи ако е необходимо.”
10,000 мишки бяха унищожени под контрола на Датската хазна в Копенхаген.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 13.04.06, 22:11, anonymous:
    Странно че не е написано как точно са унищожени тези 10,000 мишки.
  • Четвъртък, 13.04.06, 22:34, stefankr:
    може би с компютърни котки
  • Четвъртък, 13.04.06, 22:48, anonymous:
    Може би кой знае

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.