download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Е-образованието идва

13.04.2006 18:43 (преди 18 години) | stefankr | показана 3419 пъти Статистики
Стартира сайтът на Министерството на образованието и науката, посветен на използването на компютрите в учебния процес.
Е-образование
Е-образование

2006 година е обявена за година на е-образованието. В тази връзка е създаден сайтът "Е-образование" (http://e-edu.bg/). В него и ученици, и учители ще научат как да използват компютрите за придобиване на нови знания.

Сайтът има раздел Е-новини, а разделът за учители започва да събира тестове, които по-късно ще могат да се решават в електронен вид. Интересно е в Е-ученици. Там има компютърни тестове и два видеоурока, които показват как информационните технологии могат да помогнат, за да се получи отлична оценка по география. Е-връзки съдържа препратки към няколко полезни сайта, а в Е-конкурс има начин да се спечелят чудесни награди.

Download.BG

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 12.05.06, 18:55, anonymous:
    Съгласна съм.Идеята е добра,но и трябва да се осъществи както трябва.Ако не е полезна на ученици и учители,тогава какъв е смисълът???
  • Вторник, 23.05.06, 22:20, anonymous:
    Явно е имало някакви средства за усвояване Е те вече са разпределени. Ако някой иска нещо да научи да не го чака от e-edu.bg. За съжаление това могат тези, които са на държавна заплата.
  • Четвъртък, 25.05.06, 22:06, anonymous:
    Абе не знам защо тия от министерството мислят само как да си напълнят джобовете с пари!!! Набутаха ни в училище едни компове дето за нищо не стават с тоя бъгав Виндовз, а искат и тоя глупав сайт да ни набутат ... те си прибраха парите от комисионните (дават им ги фирмите които "печелят" ЛОТ-овете и ни набутват скапаните железа и бъгавия софт на Бил Гей) ние к'во ще научиме от това - може би как утре и ние да мамиме данъкоплатците и да им оскубем париците!!!
    Тия кретени в министерството не са ли чували нещо за Линукс и програмите с Отворен код, че ни пробутват тия боклуци - ама скъпи боклуци (а наш'те у дома се чудят как да ми купят нови маратонки, 'щото тия вече "цъфнаха" и ме е срам да поканя гаджето на разходка - то пари за заведение от къде?!? там поне можех да ги скрия под масата)
    Ей, Хора, вземете ги изритайте тия управници 'щото тая държава загива ... мен ми е все тая ... още една година и ще ми дишате прахта към Щатите ... вие му мислете дето оставате тук и робувате на разни Бил Гейовци и други гейове :)))) ха-ха-ха О, неразумни юроди - СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
    -=MeTaTroN=- XI-ти А клас
  • Четвъртък, 25.05.06, 22:20, anonymous:
    към пост-а на Милен:
    Защо трябва отново да се харчат пари за "консултантски фирми", като отдавна има създаден такъв сайт http://school-bg.com/, който е перфектен за целта, а и създателите му са запознали министъра с разработката си, но явно "корифеите" в министерството вече са си получили комисионнните от някой друг и не ги е грижа, че това са парите на нaш'те родители (с които можеха да ми купят нови маратонки) ... е-ех, тежко ми е , но след година в Щатите ще нося най-хубавите дрехи и обувки, а тия тука да гният в мизерията ... аз утре пак ще съм умен, но и добре облечен , а те и утре и в други ден и до смъртта си ще си останат простаци и мизерници ... като във вица "-аз утре ще изтрезнея, ама ти ще си останеш грозна..."
    -=MeTaTroN=-
  • Петък, 26.05.06, 22:25, anonymous:
    Ако искате е-Образование, аз имам предложение за вас: "Учете английски и напред в Мрежата".
    Всичко, което е на български е най-малко с няколко месеца по-старо от оригинала (трябва време да се открие и преведе дадена статия или книга)
    Ако в момента четете много хубава книга за Интернет или компютри на български, ще ви издам една малка тайна - вие вече сте загубил/а в битката с времето и конкуренцията.
    Тя (конкуренцията) вече е прочела най-новото на английски, а вие вече сте поне с месеци назад...

    Английски и Интернет. Точка.

    (И ако ме цитирате някъде - споменавайте "копирайт инж. Ивайло Тинчев" )

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.