download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Mac OS и Windows вече могат да работят едновременно

17.04.2006 11:12 (преди 18 години) | bvp | показана 2730 пъти Статистики
След като вече стана възможно Windows XP да стартира на новите Intel-ски Mac-ове, вече Windows може да работи директно в Mac OS.
След като от Макинтош решиха да позволят Windows XP да се стартира на новите им Intel базирани конфигурации, като създадоха и пуснаха за свободно сваляне продукта Boot Camp (все още в бета стадий), от малката компания Parallels пуснаха свой софтуер наречен Parallels Workstation.
Продуктът на Макинтош Boot Camp представлява стартов мениджър, който предоставя интерфейс, чрез които да инсталирате лицензираното си копие на Windows XP на своя Mac. След успешна инсталация, вече можете при всяко зареждане на своя Mac, да изберете коя операционна система да бъде стартирана.
От друга страна от Parallels залагат на софтуер, който използва мощта на двуядрения процесор на новата Макинтош машина и който създава виртуална машина, на която може да бъде инсталирана всяка Windows операционна система чак до 3.1, както и Linux, FreeBSD, Solaris, OS/2 или MS-DOS. Parallels Workstation спомага да избегнете неудобството от рестарт на машината си при нужда да използвате предимствата на Windows, като предоставя възможност за copy/paste на текст. За съжаление Parallels Workstation не може да използва 3D възможностите на Windows XP, както и за прехвърлянето на файлове между операционните системи трябва да се създава мрежова връзка между тях.
Продуктът на Parallels е също все още в бета стадий и е достъпен за свободно ползване за сега, като при излизане на официалната версия се очаква да струва 50$.

Download.BG

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.