download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft ще предложи услуга за съхраняване на данни онлайн

26.04.2006 10:11 (преди 17 години и 11 месеца) | stefankr | показана 1800 пъти Статистики
В Microsoft разработват услуга, наречена Live Drive, която срещу абонамент ще предоставя на потребителите място на сървър, където да се съхраняват персонални данни. Google има намерение да предложи подобна услуга...
"Microsoft ще използва свои сървъри, за да предложи на потребителите гигантски обеми от онлайн памет за съхранение на цифрови данни. Тази услуга вече си има име: Live Drive. Така цялата ваша информация - кинофилми, музика, данъчни данни, дори видеозапис на разговора ви с вашата баба и какво ли още не - ще са достъпни отвсякъде, чрез всяко устройство", - каза главния технолог на Microsoft Рей Ози.

Бета-тестерът Крис Оуверд, който работи за Microsoft, пише в своя блог, че Live Drive ще позволи на абонатите да се свързват към своите компютри дистанционно. "С помощта на Windows Live Drive ще е възможно да се свържете с компютъра си през Мрежата, което е много удобно за тези, които често пътешестват с лаптопа си и имат нужда от достъп до настолното си PC".

За проекта Google Gdrive е известно още от мартенската конференция на Google за аналитици. Тогава стана ясно, че Gdrive ще позволи да се съхраняват огледални копия на данни от твърдия диск.

Очаква се Gdrive да обезпечи както на потребителите, така и на корпоративните клиенти, неограничен обем на онлайн памет за съхранение на данни. И в момента използващите Gmail имат над 2700 MBза съхранение на кореспонденцията си. Още от първия ден, услугата стана доста популярна.

Източник: whatis.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 07.06.06, 17:33, anonymous:
    Тези пук сега и Google ли ще борят. Не разбраха ли, че интернет услугите им са изпята песен. И какво правят, прекръстиха си целия софтуер на Live това Live онова. Квото и да направи Microsoft винаги е за пари и не струва. (Никои не използва Hotmail спрете го!!!)
  • Вторник, 27.06.06, 16:01, anonymous:
    Че нали Google имат Gmail Drive с повече от 2GB свободно пространство, при това е напълно безплатно? Поздрави на Майкрософт, че малко закъсняха с тяхните скъпо платени щуротии!
    А и аз използвам Линукс така че,

    честно казано не ме интересува какво прави чичо Били

  • Вторник, 27.06.06, 17:30, anonymous:
    Нека не забравяме, че чичо Били е един от най-богатите на Света...и има огромен принос в редица неща.Недопустимо е да не споменем неговото име като говорим изцяло за компютри...Той и съпругата му имат компания за дарения и е най-голямата дарителна агенция.....за ваксини, за обучение и редица др. неща...напрм. ограмотяване на населението чрез даряване на компютри в страните от "третия свят"...само за информация : от тази агенция миналата година са дарили около 31 млрд.долара, докато агенции и дружества с такива цели общо, взети заедно едва около 600млн.долара...числата показват всичко...за достоверността на данните можете да проверите в нета.
  • Вторник, 05.12.06, 15:00, anonymous:
    Ами извинявам се много, но ако състоянието ти възлиза на 47 милярда представи си какви данаци ще плащаш. Не вярвам човек който по всяко негово деиствие личи желание за максимизиране на печалбата, да се е загрижил за страните от третия свят. По всяка вероятност тои не прави дарения заради самата кауза а по скоро да се възползва от правата дадени му от американската данъчна система.
  • Сряда, 06.12.06, 17:27, boy4o:
    Интересно е да размислим върху това дарителство и прочие благотворителност на "чичо Бил". Богат човек, има - дава. Защо е толкова богат? Хайде да се попитаме защо други са бедни. В един свят където общото количество на глобалния икономически ресурс е константа, единственият възможен начин за забогатяване е кражбата, очевидно (тотото настрана). Свръхбогатството би могло да се дължи единствено на колосален грабеж, също очевидно.
    Излиза, че Били милостиво връща на ограбените някаква част от онова, което самият той е откраднал от тях. Никаква благотворителност няма тук, само вулгарен PR и данъчни номерца, както казва и stuff_zz . Тъпото е, че хората му се хващат.
    Такива ми ти работи... (обича да казва един герой на Вонегът )

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.