download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

GSM-ът измести часовниците и будилниците

08.06.2006 17:59 (преди 17 години и 9 месеца) | stefankr | показана 2600 пъти Статистики
Всеки втори притежател на мобилен телефон в света го използва като камера. Това става ясно от изследване, направено от Nokia в 11 страни. Една трета от участвалите в анкетата очакват, че телефонът им скоро ще измести МР3 плейърите, а половината от запитаните биха искали с мобилния си телефон да управляват битовата техника - принтери, компютри, телевизори, музикални уредби и... хладилници.

Многофункционалните мобилни телефони вече изместиха доста от популярните доскоро джаджи. Например 44% от участието в анкетата на Nokia използват камерафоните си като фотоапарати. Най-много са любителите на "мобилна" фотография в Индия (68%). 72% от притежателите на мобилни телефони са забравили за съществуването на ръчни и стенни часовници, а проверяват колко е часът от дисплея на своя GSM.

Над една трета (36%) от хората поне веднъж в месеца влизат в Интернет посредством мобилния си телефон. Лидер в това отношение е Япония, където ежедневно 37% от потребителите влизат в Интернет чрез клетъчните си телефони. В Германия 21% от участвалите в анкетата ежеседмично губят към 21 часа за слушане на музика от своя телефон.

Изследването на Nokia показва, че вече мобилните телефони са се превърнали в част от ежедневието на хората. Затова 94% от запитаните са изразили желание да имат мобилен телефон и в бъдеще.

Източник: compulenta.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.