download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Предизвикателства към виртуалните екстремни шофьори от Logitech, по време на изложението Е 3

20.06.2006 16:45 (преди 17 години и 9 месеца) | ogi | показана 7636 пъти Статистики
По време на международното изложение E3 (Electronic Entertainment Exposition) Logitech представи:
първия продукт за потребителите на Xbox 360 - Logitech DriveFX Wheel
и
Logitech G25 Racing Wheel - най-съвършеният волан на компанията с шест скоростна кутия за предаване и лост за скорости, сцепление, двумоторна силова обратна връзка и ъгъл на въртене от 900 градуса !
В рамките на международното изложение E3 (Electronic Entertainment Exposition), Logitech представи първия продукт за Европейския пазар за Xbox 360™ видео игри и системи за забавление от Microsoft – Logitech® DriveFX™ Wheel.

Новото съдружие на Logitech в гейминга, официално лицензирано за конзолната платформа, комбинира висококачествени материали и напреднала аксиална технология за обратна връзка, доставяйки на притежателите на Xbox 360 най-доброто възможно изживяване от карането.
“Играчите, които ползват различни платформи, избират нашите волани заради уникалната технология на обратна връзка”, каза Рубен Мокерие (Ruben Mookerjee), маркетинг директор на Logitech за направление интерактивни развлечения. “Ако не се чувстват дупките по пътищата и сблъсъка с други автомобили, то надпреварата няма да бъде реално преживяване. Воланът Logitech DriveFX придава най-реалистичното усещане от карането на платформата Xbox.”
Мощният мотор, вграден в основата на волана Logitech DriveFX Wheel и технологията за осева обратна връзка, извеждат потребителите на Xbox 360 но ново равнище на реалистична надпревара. По време на играта воланът DriveFX предвижва командите за обратна връзка в осеви сили, за сметка на които воланът реагира реалистично на динамиката на автомобила и създава усещането за каране с истински волан. Обикновените волани за Xbox използват мотори със слаба вибрация, вградени в блоковете на захващане на кормилото, което създава нереалистично бръмчене в ръцете на водача. Благодарение на технологията на осева обратна връзка, използвана от Logitech, състезателите ще усетят пътя, бордюрите и сблъсъка с другите автомобили.
С цел надпреварата да стане максимално реалистична, Logitech разработи 10 –инчов волан, направен от един цялостен блок направен от пластичен материал. Целият корпус на волана се усеща като стабилно и висококачествено изделие. Поради отсъствието на шевове, свръзки и ъгли воланът осигурява пълноценна обратна връзка за Xbox 360 платформата.
Воланът е черен с две гумени ръкохватки, които напълно обхващат волана за най-надеждно и комфортно управление. В комплекта влиза блок от педали за газта и спирачки, два бутона за ръчно превключване на предавките, разположени на волана, а също така пълен набор от бутони Xbox 360 за навигация на менюто и инсталиране на игри.
Цени и наличност
Воланът на Logitech DriveFX ще бъде наличен в началото на юли в САЩ и Европа. Препоръчителната цена на продукта на пазара на дребно в Европа ще е ?99.99.

По време на същото изложение Logitech представи и уникалния волан Logitech G25 Racing Wheel
Logitech® G25 Racing Wheel – осигурява на потребителите потресаващо реалистични усещания от надбягването. Любителите трябва да внимават: свръхестествения реализъм на волана G 25, който е пуснат на пазара в ограничен брой, гарантира неповторими изживявания: от безумно вълнение до страх.
Воланът Logitech G25, който е поредния член на семейството от геймърската серия G, съчетава най-добрите функции, които по-рано се срещаха само в специализираните или в направените по поръчка симулатори и струваха няколко хиляди долара. Особените функции на новия волан включват шест скоростна кутия за предаване с лост за скоростите, педал за сцепление, два мотора за силова обратна връзка, диаметър на волана 11 инча, а също така пълен ъгъл на въртене от 900 градуса. Воланът, лостът за превключване на скоростите и педалите са изработени от най-добрите материали, като неръждаема стомана и кожа и създават усещането за това, че се намирате в истинска кабина на състезателен автомобил.
“Ние помагаме на хората да пренесат състезателния автомобил в дома си” каза Рубен Мокерие (Ruben Mookerjee), маркетинг директор за направление интерактивни развлечения на Logitech. “С новия волан G25 истинските геймъри ще се окажат в неизследвани до сега места. Хората ще забравят за това, че се намират пред екрана на компютъра, и ще се озоват на най-впечатляващите трасета като Indianapolis, Monza или Brands Hatch”.
Шест скоростна кутия за предаване, лост за превключване и педал за сцепление
В Logitech G25 Racing Wheel за първи път са представени шест скоростната кутия за предаване с лост за превключване на скоростите, със заден ход, което обезпечава качествено ново равнище на контрол. Сега състезателите могат бързо да превключват на желаната предавка, да намаляват при навлизане в завой и да я увеличават при излизане, а досега се налагаше последователно да превключват скоростите или да се надяват на това, че автоматичната кутия сама ще избере подходящата скорост. Педалът за сцепление реализира най-напредналите технологии на каране, такива като превключване на по-ниска предавка с постепенно преминаване на тежестта от петата към пръстите.
Два мотора с обратна силова връзка
Logitech, която продава най-голямо количество волани със системата за силова обратна връзка, от която и да е било друга компания, първа представи на пазара уникалния механизъм на двойния мотор с обратна силова връзка, намерила приложение в конзолите G 25. Тази ситема осигурява по-силна и ясна обратна връзка. Благодарение на втория двигател направляващите сили стават по-реалистични и се разпределят равномерно по кормилото. Водачите ще могат да усетят всички завои и сблъсъците със стени, съоръжения и други автомобили. Двумоторната система работи много по-тихо отколкото другите модели с обратна силова връзка.
 
Устойчив дизайн и най-добри материали
11- инчовият волан и ръкохватката на лоста са облицовани с естествена кожа, като осигурява удобно хващане при дълго каране. Подпорната рамка на волана и двата бутона за ръчно превключване на скоростите са направени от неръждаема стомана. Педалите са направени от неръждаема стоманена конструкция. Гумираната долна част на педалната платформа осигурява устойчиво положение върху дървен под, а уникалната система на сцепление с килим гарантира, че педалите няма да се местят и плъзгат по пода даже при най-яростната надпревара. Специалната система за фиксиране на скоростния лост и на конзолата на волана позволява надеждното закрепване на устройството на масата.

Ъгъл на въртене 900 градуса, усъвършенствана система
Както и в истински състезателен автомобил, воланът G25 се върти под ъгъл 900 градуса, което позволява на водача виртуозно да преминава острите завои. Устойчивият механизъм на обратната връзка осигурява оптимална реакция на управление на волана и плавно, реалистично движение. Върху волана са разположени 12 програмируеми бутона – 4 бутона върху самия волан, а останалите 8 бутона и направляващата колодка на скоростния лоста. По този начин, потребителите могат да настройват основните елементи на управление според собствените си предпочитания.
Игри и поддръжка на платформата
Logitech G25 Racing Wheel е съвместим със съществуващите симулатори за надбягвания, такива като GTR GT Legends, Live for Speed и R-Factor, а също така и с няколко други състезателни игри за ПК, които се разработват. Воланът може също така да се използва с всяка PlayStation®2 игра, съвместима с воланите за силова обратна връзка от Logitech (в това число Logitech® Driving Force™ и Logitech® Driving Force™ Pro).
За игрите на ПК или PlayStation 2, които не поддържат шест предавки, състезателите могат да превключат кутията на предаване на последователен режим, който се поддържа от повечето игри. Пълен списък на игрите, съвместими с воланите с обратна силова връзка, 900-градуса на въртене и шест скоростната кутия, можете да намерите в раздела с информация за модела G25 на сайта www.logitech.com.
Цена и наличност
Logitech G25 Racing Wheel се пуска с ограничен тираж. Този волан можете да закупите на сайта www.logitech.com и в някой магазини в САЩ и Европа. G 25 ще се появи в Европа в началото на октомври 2006 на препоръчителна цена от ?299.99.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.