download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Хакнаха френски уеб сайт на Microsoft

21.06.2006 09:52 (преди 17 години и 10 месеца) | krum | показана 3024 пъти Статистики

Хакерите са успели да проникнат в част от Microsoft-ския френскоезичен сайт, подменяйки началната му страница със свой текст.

Натрапниците са успели да проникнат в сървъра, на който е работел сайта http://experts.microsoft.fr, потвърдиха от Майкрософт. Атаката е била осъществена от турски хакери, използващи псевдонима "TiTHacK," съобщиха от Zone-H, уеб портал по сигурността, пазещ архив със скрийншоти на всички обезобразени страници в Интернет.
Атакуващите са успели да превземат сървъра поради неправилно конфигуриране, обявиха още от Microsoft. Както изглежда, хакерите са се възползвали от незакърпен пропуск в скрипта DotNetNuke. DotNetNuke е система за управление на съдържанието, разпространявана с отворен код и написана на Visual Basic .Net за майкрософтската ASP.Net framework. След взлома, нападателите са оставили следното съобщение, премахвайки оригиналната начална страница на сайта: "Hi Master (: Your System 0wned By Turkish Hackers! redLine ownz y0u! Special Thanx And Gretz RudeBoy |SacRedSeer| The_Bekir And All Turkish HacKers next target: microsoft.com date: 18/06/2006 @ 19:06 WE WERE HERE...."
 Инцидентът за пореден път доказва, че никой сайт не е застрахован от недоброжелателни набези. Колкото по-сложен като услуги и функционалност е един сайт, толкова по-малко време за сън остава на неговите администратори, които трябва да следят за последните версии и промените в софтуерните продукти, които ползват.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.