download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Видео технологията на Logitech е включена в новата платформа на Microsoft Windows Live Messenger

22.06.2006 15:09 (преди 17 години и 9 месеца) | ogi | показана 1506 пъти Статистики
С едно кликване върху камера на Logitech, потребителите имат лесен достъп до характеристиките на Windows Live Messenger
ФРИМОНТ, Калифорния — 22 Юни 2006 — Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), световен лидер в производството на уеб камери притежава правата за видео връзка в новата платформа на Windows Live™ Messenger, обявиха от Microsoft Corp. Logitech работи с Microsoft за да създаде за клиентите си технология, която доставя високо качество, отличен образ, напълно синхронизиран звук и видео при разговори. От април 2005 Logitech осигурява същата аудио- и видео технология за Microsoft’s Video Conversation, част от MSN® Messenger, а от март 2003 компанията поддържа популярните характеристики на уеб камерите си в MSN Messenger. Като допълнение Logitech планира повечето от уеб камерите QuickCam®, които ще произвежда за в бъдеще, да притежават възможност за достъп с едно кликване до характеристиките на Windows Live Messenger.
Използвайки уеб камера за видео разговори, хората могат да се виждат и говорят безплатно със своите приятели и семейството си по целия свят. От официалното представяне на услугата, потребителите на MSN Messenger са осъществили повече от 500 милиона видео разговора. Фактически, използването на видео връзката на MSN Messenger днес расте много по-бързо от използването само на гласова връзка – статистиката сочи, че през януари 2006 потребителите са участвали във видео връзки, които са продължили общо около 1.1 милиарда минути.
“Ние сме много доволни от факта, че продължихме съвместната си работа с Microsoft и за новите възможности, които осъществихме с MSN,” каза Жюниен Лабрюс (Junien Labrousse), Старши вице президент, Направление “Развлечения и средства за комуникация. “Видео разговорите с Microsoft са доказателство за пробива в използването на жива видео комуникация. Новият интегриран интерфейс на Microsoft прави лесно за хората да виждат приятелите си и семейството си онлайн и спонтанно да се включват във видео разговори. Ние очакваме, че това ще помогне персоналната видео комуникация да стане още по-популярна.”
Logitech, с богата история и опит във видео и гласовата връзка през IP мрежите, осигурява технология, която синхронизира аудиото и видеото и позволява на тези комуникации да преминат защитните стени и Network Address Translation (NAT), които често блокират видео комуникацията и в крайна сметка клиентът е разочарован. Logitech също така обслужва сървъри, които подпомагат видео връзката.
 “Мисията на Windows Live е да задълбочи връзката на нашите клиенти с хората и информацията, която е най-важна за тях, а живата видео комуникация е важна част от този процес” каза Мартин Тейлър (Martin Taylor), корпоративен вице президент на Windows Live и MSN в Microsoft. “Лидерските позиции на Logitech в индустриалната видео- и аудио технология са интегрирани успешно в това приложение.”
Всички камери на Logitech QuickCam® са напълно съвместими с Windows Live™ Messenger. Logitech, която е продала повече от 30 милиона от спечелилите награди уебкамери QuickCam в света, разработи напреднала хардуерна и софтуерна технология за много от камерите си, което оптимизира преживяването от живата аудио и видео комуникация. Някой от тези иновации включват:
• Технологията Logitech® RightLight™ — RightLight technology подобрява извънредно качеството на картната независимо от силата на светлината. Технологията комбинира напреднала сензорна технология, усложнен firmware и висококачествено оптично стъкло, които в комбинация доставят голяма чувствителност към светлината (особено на слаба светлина), оптимални естествени тонове и минимално изопачаване на образа.
• Технологията Logitech® RightSound™ — От комбинирането на микрофон на уебкамерата със софтуер за спиране на акустичното ехо, технологията RightSound осигурява на потребителите гъвкавост при воденето на видео разговори без да се слагат слушалки.
• Софтуера Logitech® Video Effects — Първият по рода си софтуер, позволяващ на хората да се преобразяват напълно в триизмерни анимационни герои с прецизни мимически движения на лицето или да се добавят аксесоари на техния образ на екрана като очила или корона.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.