download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Конкурс Java Masters 2006 – Гласувай и спечели

22.06.2006 17:17 (преди 17 години и 9 месеца) | ogi | показана 1750 пъти Статистики
Наближава развръзката в международния конкурс за създаване на Java апликации, организиран от BenQ Mobile и Sun Microsystems.
Между 16 юни и 16 юли 2006 г. посетителите на сайта www.javamasters.org ще могат да изберат най-добрата апликация и да гласуват за участника, който според тях трябва да спечели наградата на конкурса Java Masters в средата на месец август. Журито, съставено от експерти по Java от компаниите BenQ Mobile и Sun, избра по 10 най-добри Java апликация в две категории – “Student” и “Business”. Сега е ред на посетителите на уебсайта на конкурса Java Masters да вземат финалното решение. Посетителите на сайта не само ще гласуват за крайния победител в конкурса. Те също така ще могат да спечелят много атрактивни награди, като например мултимедиен мобилен телефон BenQ Siemens.

BenQ Mobile ще предложи на авторите на най-успешните Java апликации достъп до своите търговски канали. Междувременно, повече от четири милиона Java програмисти от целия свят са обединени в мрежата на Sun Microsystems iForce Community, онлайн достъп до която може да се осъществи на адрес http://java.sun.com.
 
„Конкурсът Java Masters ще позволи на повече програмисти от всякога да станат партньори на една световна търговска марка производители на телефони и така ще им отвори пътя към търговския успех. Ние сме много щастливи от това, колко привлекателен е езикът за програмиране Java на Sun, дори за много младите студенти, и как им помага да навлязат в бизнеса” - казва Хорст Тийме, главен мениджър Бизнес развитие в Sun Microsystems.

Наградата ще бъде дадена в две категории – “Student Java Master” и “Business Java Master.” Многообещаващи са иновациите при някои GPS-базирани навигационни инструменти, 3-D игри, както и мултимедийни и бизнес апликации, даващи достъп до онлайн общества.
Най-добрите предложения сред участващите апликации идват от Китай, Индия, Германия, Украйна, Турция и Бразилия.
 
Миналата година наградата в категория “Student” спечели 22-годишният Жиабин Фенг, студент по компютърни науки в Университета Ксидиан в Китай. Сега Жиабин разказва как е спечелил състезанието. Пълното интервю можете да прочетете на адрес: http://www.javamasters.org/interview_jiabin_feng.html

Тази година победителите в конкурса ще бъдат обявени в рамките на годишната среща на създателите на игри Games Convention Developer Conference, която ще се проведе на 21 и 22 юни в Лайпциг, Германия. Победителите ще получат атрактивни награди от BenQ Mobile и Sun Microsystems.

Посетителите на сайта www.javamasters.org могат да гласуват за една от десетте Java апликации, състезаващи се в категориите “Student” и “Business.”

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.