download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Здравея - БГ сайт за здравословен начин на живот

05.07.2006 19:13 (преди 17 години и 8 месеца) | krum | показана 7558 пъти Статистики

Правилното хранене е изкуство, което ни зарежда с позитивна енергия и влияе на цялостното ни състояние - тяло, емоция и ум. Здравея е дългосрочна програма, която Ви мотивира да започнете и продължите Вашата здравословна промяна.

Уникалният тест на Здравея, разработен от утвърдени специалисти в областта на храненето, заслужава по-различно внимание. Защото той не е еднократен тест, който бързо се забравя, а е създаден като Ваш ежедневен и здравословен съветник.
Адресът на сайта е: http://zdraveya.com.
   Тестът Здравея обобщава съвременните насоки в областта на храненето и оптималното движение. Базиран е на анализ на специфичните характеристики на всеки потребител – създава личен профил, и чрез система от формули за съчетаване на храни, взимайки предвид и двигателната активност, изгражда ежедневната хранителна пирамида. Тестът е създаден от екип от лекари на база на техния дългогодишен опит и познания в областта на храненето и физическата активност.

   Освен това тестът ще Ви даде възможност да получавате графична информация за развитието на Вашите здравословни навици: на всеки 6 посещения ще можете да получите графичен анализ на хранителния Ви режим, организиран в четири области: белтъчини, въглехидрати, мазнини, калций. Моля не забравяйте, че за да може да се направи коректна оценка на хранителните Ви навици, минималният брой тестове е 3 пъти в седмицата.
   Тестът Здравея е много лесен за използване, като не изисква никакви специални познания и отнема не повече от 5 минути на ден. Благодарение на теста ще започнете да обръщате повече внимание на количеството и качеството на приеманата от Вас храна. Ще сложите ред в хранителните си навици, ще разграничите храните, които вредят на Вашето здраве, самочувствие и добра фигура. И най-важното – следвайки съветите за балансирано и правилно хранене, ще се уверите, че подбирането на качествени и разнообразни по състав храни, в необходимите за Вашия организъм количества, е по-ефикасно и здравословно от изтощителните диети, които носят краткотраен, а често и неблагоприятен ефект. За улеснение, в началото опитайте да си записвате количеството и вида на храната, която приемате ежедневно, докато придобиете естествен навик за “следене” на хранителния баланс.

Процедура:
Информацията, която ще попълните в теста, трябва да обхваща един дневен цикъл (от сутринта до вечерта).
В съответните им цифрови стойности, отбележете само хранителните вещества, които сте приели през последния изминал ден. Същото важи и за физическата Ви активност и теглото – въвеждат се данните за изминалия ден.
Срещу всеки вид храна или течност са мерните единици, с които се изчислява съответната енергийна стойност.
В падащото прозорче под всеки ред с вещества, изберете колко мерни единици от съответното вещество сте приели за деня. Колкото по-точно попълните полетата, толкова по-коректен резултат ще получите от системата на Здравея. Ако не сте консумирали някое от описаните хранителни вещества, оставете стойност 0 в полето на прозорчето.
Когато се убедите, че сте попълнили вярно параметрите, продължете към изчисляване на резултата.
Част от резултата представлява набор от препоръки за храненето Ви, съобразени с личния Ви профил. Затова е важно изискваната от Вас информация при регистрацията да е попълнена вярно.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 05.07.06, 21:15, anonymous:
    Темата е много готина, и сайта.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.