download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Юнивърсъл Мюзик възражда компактдисковете

06.07.2006 15:14 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 1826 пъти Статистики
Най-голямата музикална компания в света все още не е готова да обяви класическия CD формат за отживелица
Юнивърсъл Мюзик Груп, компанията, която издава музиканти като Ю Ту и Марая Кери, пуска три нови серии компактдискове в Европа. Новата гама включва както луксозни версии, така и съвсем семпли дискове в картонени обложки. Всички те са създадени, за да се съревновават с албумите, продавани онлайн. Въпреки истерията около онлайн музикални магазини като iTunes, по-голямата част от музиката все още се продава на компактдискове, във същия вид, в който се продава вече няколко десетилетия.

"Решихме, че трябва да възродим усещането за потребителя от покупката на нов диск", каза Макс Хоул, изпълнителен вицепрезидент в Маркетинг отдела на Юнивърсъл. "Деветдесет процента от това, което продаваме са реални стоки, а и при компактдисковете не е имало особено раздвижване в последните двадесет години."

Едната от сериите на Юнивърсъл ще се продава в кутии, които са много по-здрави и издръжливи от стандартните кутии за дискове. Юнивърсъл планира да поеме извънредните производствени разходи, които се изчисляват на около 3 до 5 евроцента за диск. Въпреки че от фирмата все още не са определили цени на дребно за новите си серии, вероятно те ще се продават за около 20 евро за луксозната серия, 15 евро за стандартната и 10 евро за евтината серия. От компанията очакват увеличение на продажбите с около 10% тази година в следствие от новата инициатива. Същевременно в Юнивърсъл предвиждат до 2010 25% от продажбите да стават онлайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.