download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Продажбите на дигитална музика (без носител) все повече се увеличават

07.07.2006 20:02 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 1393 пъти Статистики
Нараства броя на хората, които предпочитат да плащат за музика в дигитален формат вместо за компактдискове
Продажбите на реални албуми продължават да падат в САЩ през първите шест месеца на 2006. Те са 4,2% по-малко, сравнено със същия период миналата година. Въпреки това онлайн продажбите могат да подпомогнат бизнеса като цяло. Продажбите на дигитални албуми са се покачили с 126% през първото полугодие, а на отделни песни с 77%. Обобщението на тези данни води до извода, че продажбите като цяло са се покачили, макар и малко, в сравнение с първите шест месеца на миналата година. Общо 270,6млн. реални албума са продадени в САЩ до края на юни. За същия период миналата година те са били 282,6млн. Дигиталните албуми пък са се покачили с 8,2млн., като в момента има продадени 14,7млн., в сравнение с 6,4млн. през 2005. Продажбите на отделни песни достигат 281млн.

Най-продаваното заглавие през годината е музиката към филма на Уолт Дисни "High School Musical", който все още не е излязъл в България. От него са продадени 2,6млн. копия. Звукозаписната компания Lyric Street (също собственост на Уолт Дисни) държи второто място с албумът на Rascal Flatts - "Me and My Gang" и 2млн. продадени копия. На следващите позиции са James Blunt и неговия "Back to Bedlam" с 1,7млн. копия, R&B дивата Mary J. Blige с "The Breakthrough" (1,5млн. копия) и "Some Hearts" на Carrie Underwood с 1,4млн.

Що се отнася до пазарните дялове, Юнивърсъл Мюзик Груп държи първенството през първата половина на годината с внушителните 31,6% от всички музикални продажби. Фирмата съвсем скоро започна кампания за възраждането на класическия CD формат за сметка на дигиталните албуми. На второ място е Сони БиЕмДжи Мюзик Ентертейнмънт с 23,9% дял от продажбите. Независимите разпространители са продали 19,3% от всички албуми.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.