download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Идва краят на Service Pack 1 за Windows XP

09.07.2006 17:09 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 4051 пъти Статистики
Microsoft спира поддръжката за първото допълнение към Windows XP
Решението на Microsoft да спре поддръжката за Windows 98 и Windows ME получи голямо внимание. Но друга, по-нова операционна система е на път да слезе от сцената и това може да има много по-сериозен ефект. От Microsoft ще спрат техническата поддръжка за Windows XP Service Pack 1 (SP1) i Service Pack 1a (SP1a) на 10 октомври 2006. От компанията няма да осигуряват и никакви нови security updates.

Компанията пусна Service Pack 1 на 9 септември 2002, около година след пускането на Windows XP. Поддръжката за стандарта USB 2.0 и менюто Set Program Access and Defaults са сред най-важните му подобрения. Service Pack 1a се появи скоро след това като директно последствие на съдебния процес, заведен от Sun Microsystems с цел да се премахне Java virtual machine от Windows.

От Microsoft отказват да обсъждат въпроса за спирането, като цитират своята политика, според която поддръжката за допълнение (service pack) към операционната им система приключва 12 месеца след като е пуснато ново допълнение, въпреки че от компанията могат да увеличат този период на 24 месеца. Service Pack 2 за Windows XP излезе през септември 2004.

Според едно проучване през октомври/ноември 2005 61% от големите компании в САЩ ползват Service Pack 2, докато в Европа този процент е само 36. Въпреки това по време на проучването много от фирмите са били в процес на преминаване към новата версия на допълнението за Windows. Много от компаниите обаче са предпочели да пропуснат Service Pack 2 и да изчакат директно Service Pack 3 и това може да създаде известни проблеми, защото третото допълнение се очаква да излезе чак в средата или в края на 2007 година. Service Pack 2 съдържа някои доста сериозни промени. Той е доста голям, затова много компании нямаха желание да си правят труда да го ползват. По ирония на съдбата обаче големите фирми ще са засегнати от спирането на поддръжката, защото малките и средните, съзнателно или не, вече са преминали към Service Pack 2 чрез автоматичните ъпдейти на Windows. От Microsoft окуражават използването на тази функция и затова пуснаха Service Pack 2 и през нея.

10 причини да инсталирате Windows XP Service Pack 2

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 11.07.06, 20:20, snisoftware:
    Тая новина е толкова стара ..... колкото света, хора какво става слагайте нови новини
  • Събота, 15.07.06, 12:18, sorcerer:
    Не си прав. Новината е извадена от световни новинарски портали. Може и да се е чуло за това нещо по-рано, но чак сега става факт. И новината си е съвсем прясна. Поздрави!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.