download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft смята да разклати пазара на музикални плейъри

09.07.2006 17:14 (преди 17 години и 8 месеца) | sorcerer | показана 2442 пъти Статистики
Най-голямата софтуерна компания може да запее нова песен що се отнася до музикалните плейъри
В световната мрежа се появи информация, че Microsoft разработва свой собствен музикален плейър, който ще се конкурира директно с рекордьора по продажби на Apple - iPod (повече информация за iPod & iTunes). Ако от Microsoft наистина са се решили на такъв ход, това ще е голяма промяна на тяхната стратегия единствено да подкрепят трети фирми, разработващи музикални плейъри, като Creative Labs и iRiver. Според съобщение в Ню Йорк Таймс от Microsoft вече са представили плановете си за музикален и видео плейър.

Устройството притежава усъвършенстван дисплей и безжични опции, които правят компютъра излишен при свалянето на музика. Говорител на Microsoft заяви, че сведенията за разработките на ново устройство от компанията са "базирани на спекулации и слухове. Все още нямаме какво да обявим.". Но ако слуховете се окажат верни, може да зарадват някои от сегашните партньори на Microsoft. "Разговарях с човек, който разработва музикални плейъри, и той каза, че няма да се притесни от навлизането на пазара на Microsoft", заяви Тим Баджърин, анализатор в Creative Strategies. "Той каза, че ако конкуренцията спомогне да се развие пазара, който все още е малък, ще я приветства."

Баджърин и други анализатори са убедени, че от Microsoft трябва доста да се постараят с новото си устройство и можем да бъдем сигурни, че компанията няма да създаде просто обикновен MP3 плейър, ами портативна система за забавление. Само по този начин ще може да се създаде конкуренция с iPod, който не спира да впечатлява с лесната си употреба и чудесен дизайн. Едно от предимствата на Apple и неговото музикално устройство е, че компанията контролира разработването на хардуера и софтуера, докато в Microsoft все още трябва да разчитат на трети страни за разработката на хардуера. Когато от компанията контролираха цялостната разработка на XBox, например, се получи едно доста добро решение за крайния потребител.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.