download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Freescale излиза на пазара с нова магнетична RAM памет

12.07.2006 17:14 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 1877 пъти Статистики
Най-накрая крайните потребители ще могат да изпробват новата по-бърза памет
Компанията Freescale Semiconductor, Inc спечели надпреварата с конкурентите си за пускане на магнетична компютърна памет на пазара, но високата й цена може най-малкото да забави появата й в конфигурациите в близко бъдеще. В понеделник беше пуснат чип MR2A16A, който според фирмата е първото комерсиално MRAM (MagnetoresistiveRandom Access Memory) устройство.
 
MRAM е по-бърза от другите видове компютърна памет. Чипът на Freescale обещава обработка на данни за 35 наносекунди. Освен това, MRAM може да поддържа данни дори когато компютъра е изключен. Защитниците й казват, че тя може да замести както flash паметта, която се използва в мобилните телефони и цифровите апарати, така и DRAM (Dynamic Random Access Memory), употребявана в компютрите за придвижване на данни към процесора.

В MRAM се създава миниатюрно магнитно поле в клетка памет на чипа. След това компютърът изчислява електрическото съпротивление проявено от това магнитно поле във всеки един момент, за да прецени дали клетката трябва да бъде разпозната като “1” или “0”, създавайки данни чрез двоичния код. При flash паметите, “1” и “0” се генерират от наличието или липсата на електрони в клетката. Тези чипове обикновено консумират повече енергия от MRAM.

“Надпреварата да станем първата компания, която да пусне MRAM на пазара беше свирепа. Това е значителен успех, който потвърждава качествата и отдадеността на инженерния ни екип”, заявиха от Freescale. До 2004 компанията правеше чиповете за производителя на мобилни телефони Motorola.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.