download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

BitDefender попада сред 100-те най-добри продукта в световна IT класация за 2006 г.

17.07.2006 17:10 (преди 17 години и 9 месеца) | ogi | показана 4141 пъти Статистики
SOFTWIN обявява намерението си да инвестира 100 милиона долара в глобалното разрастване на BitDefender до 2010 г.
Антивирусният софтуер BitDefender на компанията SOFTWIN се нареди сред 100-те лидери в най-важната класация за високотехнологични продукти в световен мащаб за 2006 г. – The 100 Best Products of the Year на PC World. Годишната класация бе публикувана през месец юли в американското издание на PC World Magazine - (http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,125706,pg,14,00.asp).

BitDefender е единственият продукт от Централна и Източна Европа, както и единствената антивирусна програма, която е включена в класацията на най-добрите продукти в областта на високите технологии (хардуерно оборудване, софтуер, компоненти, уеб страници, видео игри и услуги). Румънският продукт се нарежда в компанията на имена като Google, Yahoo, Apple, AMD, Canon, Toshiba, Sony, NEC, Olympus, Mitsubishi, Dell, Kodak, Fuji, Nvidia и много други.

Освен с BitDefender, Европа е представена в тази класация само с още два софтуерни продукта: браузърът Opera и платформата за Linux, създадена от Ubuntu.

“За създаването на тази класация, американските специалисти са направили селекция измежду всички продукти с глобално присъствие. Процесът на класиране трае седмици и включва срещи, които продължават часове, няколко кръга на гласуване и оспорвана селекция сред хиляди претенденти. Класирането се извършва на база представяне, дизайн и технически характеристики,” заявява американският анализатор Хари Маккракън за PC World magazine.

От 100-те класирани високотехнологични продукта, 31 са софтуерни решения, докато останалите са компоненти, хардуерно оборудване, уеб-страници, видео игри и услуги. Най-голям е броят на американските и японските продукти, които превъзхождат останалата част от света в Топ 100 за 2006 г. с 65 представители в класацията. Присъствието на румънската марка в тази престижна компания, редом до глобални ИТ гиганти, затвърждава международния успех на компанията.

Не е чудно, че Red Herring, едно от най-уважаваните международни издания, специализирано в анализ на бизнес потенциала на международни компании, поставя SOFTWIN между най-предпочитаните за инвестиране компании в Източна Европа през месец май 2006 г. Компаниите, които се класират в Топ 100 на Red Herring, се избират въз основа на анализ на специфични показатели като разработена технология, управление на качеството, финансово състояние и конкурентноспособност на международния пазар.

„Всички тези факти сочат, че американските специалисти смятат BitDefender за най-перспективната високотехнологична марка в Централна и Източна Европа. Ние обмисляме да разширим нашето присъствие в световен мащаб като инвестираме повече от 100 милиона долара в отварянето на нови филиали отвъд граница, както и в изграждане и разширяване на дистрибуторската ни мрежа до 2010 г. Основната ни цел за тази година е да затвърдим нашите позиции, както в Западна Европа, където вече постигнахме отлични продажби и спечелихме много добро име, така и в Съединените щати, където очакваме пазарно присъствие на стойност около 10 милиона долара за продуктите BitDefender. Също така се подготвяме да навлезем и в Азия през следващата година,” завява Форин Талпес, изпълнителен директор на SOFTWIN.

BitDefender има свои филиали в Германия, Испания, Великобритания и САЩ, местни партньори в други 53 страни на 6 континента, както и повече от 100 online дистрибутори. Благодарение на своята мрежа, румънският продукт има над 41 милиона потребители в над 180 държави. За последните пет години BitDefender е утроил своя годишен оборот. Стратегията за развитие на BitDefender до края на 2010 г. предвижда пазарното присъствие на продукта да представлява 2% от антивирусния пазар в световен мащаб. Предвижда се стойността на пазарното присъствие към този период да надвишава 120 милиона долара годишно.

През месец юли 2006 г., BitDefender, официално избра за своя PR агенция в България Action Global Communications Bulgaria. Action Bulgaria ще се грижи за връзките с медиите на компанията на българския пазар. Сътрудничеството е част от глобален договор на базираната в Кипър агенция Action Global Communications за обслужване на румънския антивирусен продукт BitDefender. Глобалният договор за реализиране на връзките с медиите между Action Global Communications и румънската марка BitDefender обхваща също Босна и Херцеговина, Хърватска, Македония, Русия, Сърбия и Украйна.

За BitDefender™
BitDefender™ предлага решения за сигурност, задоволяващи изискванията за защита в съвременната компютърна среда. BitDefender™ управлява ефективно защитата срещу заплахи на повече от 41 милиона домашни и корпоративни потребители в над 180 държави.
BitDefender, поделение на SOFTWIN, със седалище в Букурещ, Румъния, има офиси гр. Тетнанг, Германия, гр. Барселона, Испания и във Форт Лодърдейл, САЩ.
http://www.bitdefender.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 18.07.06, 14:04, ivkos:
    Кой е сайтът?

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.