download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Екскурзия в Космоса за 35 милиона долара

23.07.2006 23:39 (преди 17 години и 9 месеца) | sorcerer | показана 1536 пъти Статистики
Срещу тази скромна сума може да получите осемдневен престой на борда на Международната космическа станция и 90-минутна разходка в открития Космос с руски скафандър

Вече не трябва да си астронавт, за да напуснеш нашата планета и да изпиташ свободата от разходката из Космоса. Всичко, от което се нуждаеш, са 35 милиона долара и готовността да си рискуваш живота.

Компанията Space Adventures Ltd., която вече изпрати трима мераклии до Международната космическа станция за 20 милиона долара, сега предлага дори по-необичайно преживяване: разходка в открития Космос извън станцията в скафандър. Това ще струва на желаещите допълнителни 15 милиона.

“Има хора, които събират материални неща. Има и хора, които събират преживявания. За тези, които събират преживявания, определено си заслужава.” , заяви бившата жена космонавт Кати Торнтън, която през 1996 е напуснала НАСА и в момента е съветник във фирмата.

Работеща с подкрепата на Руската космическа агенция, фирмата Space Adventures планира да изпрати първия турист на разходка извън Международната космическа станция в рамките на една година. Пътуването ще включва изстрелване в капсула Съюз, осемдневен престой в МКС и 90-минутна разходка из Космоса в руски скафандър. Към стандартните 6 месеца подготовка за космонавт ще бъде добавен още един за допълнителна сигурност. От фирмата все още се нуждаят от одобрението на останалите 15 партньори в МКС, но са сигурни, че ще получат тяхната подкрепа. “Туристите ще бъдат до вратата на МКС за около час – час и половина, като ще бъдат завързани за станцията. Разбира се, с тях ще има космонавт. Това е Свещения граал на космическите полети – нещо, което малко космонавти са правили.”, заявиха още от “туристическата” фирма. От НАСА, които неохотно приемат руския космически туризъм, отказаха коментар на новината.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.