download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Най-големият български производител на химически продукти - Оргахим АД - с лицензиран софтуер на стойност над 500 хиляди лева

24.07.2006 15:19 (преди 17 години и 8 месеца) | ogi | показана 2709 пъти Статистики
На 20 юли 2006 г. на територията на гр. Русе служители на ГДБОП и колегите им от регионалното звено под надзора на прокурор от РП – Русе, извършиха специализирана проверка за използване на лицензиран софтуер в Оргахим АД, най-големия български производител на химически продукти с широко приложение.
При проверката, проведена със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер, бе констатирано, че върху всичките над 80 компютърни конфигурации, които дружеството използва за извършване на дейността си, са инсталирани лицензирани копия на компютърни програми от каталога на водещи софтуерни издатели.

Проверката установи, че ръководството на предприятието е предприело тази легализационна инициатива в резултат на проведената през месец май т.г в Русе и региона кампания на Сдружението на издателите на бизнес софтуер „ BSA идва във вашия град”, в подкрепа на използването на легален софтуер и популяризирането на идеята за безопасна и законна електронна среда, както и фестивала под надслов „Русе – град на правата” в рамките на правителствената кампания за защита на интелектуалната собственост под патронажа на Министерството на културата.

Сдружението на издателите на бизнес софтуер/СИБС приветства инициативата на ръководството на Оргахим АД и отчита, че посланията на проведените кампании, насочени към крайните потребители на софтуер, към мениджърите и системните администратори на стопанските субекти, които вземат решения или дават професионални становища относно правилното и целево придобиване и използване на компютърни програми дават резултати. Ръководството на компанията сподели, че от страна на полицията и техническите сътрудници, проверката е протекла на високо професионално ниво и не е затруднила работния цикъл в дружеството.

„Радва ме фактът, че усилията ни за повишаване ефективността на управлението на софтуерните активи дават резултати не само в предприятията от малкия и средния бизнес. Оргахим е доказателство за това. Проверката също така доказа, че когато ръководството на дружеството е привело документацията по лицензирането на софтуера в ред и оказва необходимото съдействие на правоохранителните органи, самото извършване на проверката и инспекцията на компютрите не затруднява нормалния производствен процес”, сподели Велизар Соколов - юридически представител на СИБС за България.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 28.07.06, 21:24, anonymous:
    Ами, този който си бодисва с боя на Оргахим, ще си има и малко Windows на стената. Когато компютрите им станат 800, цялата стена ще е Windows.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.