download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Разширенията на Firefox сравнени с възможностите на Opera

26.07.2006 22:32 (преди 17 години и 8 месеца) | stefankr | показана 3025 пъти Статистики
Публикуван е списък на 150-те най-популярни разширения за браузъра Firefox и са посочени аналогичните функции и джаджи в Opera.
Един от разработчиците в Opera Software публикува в блога си сравнителна таблица, в която са изброени 150-те най-разпространени разширения за Firefox. Срещу всяко разширение е показана аналогична функция или джаджа в девета версия на браузъра Opera.

Със списъка можете да се запознаете на адрес: http://files.myopera.com/Rijk/blog/extensions.html

Оказва се, че функциите, които се добавят във Firefox с разширения или са вградени в Opera, или се добавят чрез UserJS-скриптове, джаджи, специални набори с менюта и панели с инструменти. Въпреки това остават над 40 разширения, които не са достъпни за потребителите на Opera.

Източник: 4User

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 31.07.06, 16:11, anonymous:
    Просто не сте следили достатъчно двата браузъра от самото начало. А много ясно, че някои от възможностите са излишни или даже ненужни. Затова не са направени. Мога да кажа, че е много положителен фактът, че разработчиците на Опера са дали съвсем обективна информация, вкл. кои неща не са реализирани в браузъра им. М$ например никога няма да признаят такова нещо.

    Нещо повече - на няколко пъти разработчиците на FF си казаха изрично, че взаимстват идеи от Опера, при това с разрешението на техните разработчици. Именно затова казвам, че няма нищо лошо - напротив!

  • Понеделник, 31.07.06, 21:30, milen:
    Искам само да обърна внимание, че "взаимстването" на идеи не е незаконно, поне в Европа. (В САЩ някои идеи могат да се патентоват за определен срок).
    Благодарение на взаимстването на идеи светът се движи напред. Представете си всеки сам да си измисля всяко нещо. Например интерфейсът на всички web-браузъри да е различен, или пък всички коли да имат различни начини за управление (кормило, лостове, джойстик ...).
    С други думи не виждам нищо лошо производителите на най-популярните софтуерни продукти да гледат какво правят другите и да реализират в своите проекти идеи, които им харесват.
    П.С.
    Авторското право е нещо другo и то се отнася за точното копиране на съдържание (код, текст, музика, видео) от едно произведение в друго.
  • Вторник, 01.08.06, 20:34, anonymous:
    Да, точно това казах няколко пъти. А и това взаимстване непряко доведе до факта, че Опера вече е безплатен и направи (може би) обратно взаимстване на идеи от FF - примерно някои горещи клавиши (което не ми хареса много), about:config меню по подобие на FF и т.н.
  • Сряда, 02.08.06, 13:27, anonymous:
    Работил сам с бая браузъри, но Опера 9 като чели е най-малко натруфена и най-устойчива. Все пак браузера е за браузване и да не ти създава ядове - това е важно, нали? Харесвам си и Авант - все пак е и Опера и ИЕ и отваря всичко!
  • Събота, 02.09.06, 12:15, anonymous:
    Е нямаше да е зле ако всички бяха толкова бързи и скромни от към ресурси(по време на работа) като Операта, но пък всеки си има своето предимство някъде. На Операта например по- трудно изчиствам посетените адреси и в един момент се отваря един лист...

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.