download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

BenQ Mobile представи BenQ-Siemens SL91, E71 и E81

27.07.2006 12:02 (преди 17 години и 8 месеца) | ogi | показана 6527 пъти Статистики
На 26 юли 2006 г., се състоя световната премиера на три нови телефона BenQ-Siemens: луксозният слайдер BenQ-Siemens SL91; изящният BenQ-Siemens E71,изработен от материал, който не позволява да бъдат оставени следи по корпуса на телефона; и BenQ-Siemens E81, който съчетава възможностите на UMTS комуникацията в компактна форма.
Компанията представи за първи път и мобилната озвучителна система BenQ-Siemens Mobile Sound Set Bluetooth IMS-100.
BenQ-Siemens SL91 е луксозен слайдер с екстравагантен дизайн, притежава иновативна сензорна клавиатура и елегантно проектирана поставка

На пръв поглед BenQ-Siemens SL91 разкрива само едно – своя безупречен дизайн. Блестящата черна повърхност на телефона и изящната му поставка напомнят за прецизно обработено стъкло. Едва след като бъде докоснат, екстравагантният слайдер разкрива и своята функционалност. Под гладката матова повърхност се крие иновативната Force Sensitive Resistor (FSR) технология. Повърхността реагира на най-лек натиск и открива бутони за навигация, а дискретен звук сигнализира, че е предприето определено действие. Благодарение на FSR технологията BenQ-Siemens SL91 може да се използва дори с ръкавици, като в същото време предпазва от нежелани операции.

Когато телефонът е оставен в поставката си, която функционира като зарядно устройство, а също така и синхронизира мобилния телефон с компютъра, тя сигнализира с изящни светлини ефекти за получено съобщение или пропуснат разговор. Поставката на SL91 представлява изключително стилен аксесоар, като в същото време дублира функциите на мобилна hi-fi система и hands-free устройство за разговори и видео конферентни връзки.

Вградената в BenQ-Siemens SL91 3.2 мегапикселова камера с автоматичен фокус заснема снимки и видео клипове с превъзходно качество. При намалена светлина качеството на заснемане се подсигурява от режима за нощни снимки. Телефонът е оборудван с втора VGA камера в предната част на корпуса си, която се използва за видео-телефония посредством UMTS. Тя е защитена с гладък и прецизен pro-slide механизъм. Големият, 2-инчов QVGA дисплей осигурява брилянтно качество на визията с 16.7 милиона цвята, като показва заснетите обекти в пълните им детайли и автентични цветове.
 BenQ-Siemens SL91 притежава вграден MP3 плейър и стерео FM радио. Музика и данни могат да бъдат качени на телефона от компютър, чрез USB кабел, чрез бърз UMTS пренос на данни или чрез стрийминг. Преносимите Micro-SD карти осигуряват максимална гъвкавост и голям обем допълнителна памет. Телефонът се продава със стерео слушалки, които също са проектирани в специфичния дизайн на SL91 и гарантират невероятно музикално удоволствие.

SL91 ще започне да се предлага на европейския пазар през последното тримесечие на 2006

BenQ-Siemens E71 очарова със своя овален дизайн и висококачествено покритие, по което не остават следи.

Новият BenQ-Siemens E71 е телефон, който се отличава със своята изящно изваяна форма.

В  в хармоничните му пропорции няма нито един ъгъл
В в хармоничните му пропорции няма нито един ъгъл

Концепцията за дизайн на телефона е вдъхновена от гладките водни форми и следва идеята на естествените елементи: овалният, нежен дизайн на BenQ-Siemens Е71 загатва за течен, разливащ се метал. Като продължение на идеята за водните форми е избран и уникален материал, с който е покрит корпуса на Е71: благодарение на висококачественото покритие, по което не личат следи при модела в цвят „тъмно сребрист” (Dark Silver), по повърхността на телефона почти не могат да се оставят отпечатъци от пръсти. Без значение колко дълго държите телефона в ръцете си, бляскавото му метално покритие остава сияещо.

Предимствата на BenQ-Siemens E71 обаче не се изчерпват само с хармоничния дизайн – телефонът разполага и с висококачествена технология. Музикалното забавление е гарантирано от MP3 плейър, а вградената памет може да бъде разширена с помощта на преносима Micro-SD карта. Телефонът разполага и с FM радио. За кратко време всякаква информация може да бъде прехвърлена в паметта на телефона, благодарение на EDGE технологията (в зависимост от условията, предоставени от мобилния оператор). Батерията на BenQ-Siemens E71 осигурява до 400 минути време за слушане на музика, а необходимите за това стерео слушалки се предлагат в комплект с телефона. Музика и данни могат да се прехвърлят между телефона и компютър с помощта на SyncStation DSC-100 кабел, който изпълнява и функциите на зарядно устройство. Музиката, качена в паметта на телефона, може да бъде слушана и от повече хора, тъй като BenQ-Siemens E71 се включва лесно към стерео-уредба, благодарение на музикалния кабел IHM-100, който също изпълнява функцията на зарядно.

Моделът разполага с 1.3 мегапикселова камера с 5х цифрово увеличение, която позволява заснемане на видео-клипове в mpeg4 формат, които изглеждат изключително добре на QVGA дисплея на телефона (262.144 цвята, 320 x 240 пиксела).

 Бутоните са съвсем леко повдигнати над гладката повърхност на корпуса, като въпреки това осигуряват прецизност при натискане. Централният бутон с 5 посоки на работа, заедно с ясното и подредено потребителско меню, правят E71 лесен и удобен за употреба. Освен с органайзер за срещи, задачи и бележки, телефонът разполага и с лунен календар, будилник и конвертор за валути, което го превръща в идеалният помощник в натовареното ежедневие. Сред допълните функции на BenQ-Siemens E71 е вграденият диктофон. Игрите в BenQ-Siemens E71 са абсолютният хит Судоку и The Ice Age 2.

Е71 ще се предлага на пазара в цветовите варианти “Dark Silver” и “Onyx Black” от месец октомври 2006 г. за Европа и Латинска Америка, и от месец ноември 2006 г. – за Азия.

BenQ-Siemens E81 е ултра-компактен мултимедиен телефон
с бизнес функции

Телефонът BenQ-Siemens E81 съчетава силата на UMTS комуникацията във възможно най-компактна форма. Размерите на този нов телефон (едва 99.8 х 46.7 мм и дебелина от 16.7 мм) му позволяват да се побере дори в малък джоб. Така BenQ Mobile успява за първи път да интегрира възможностите на UMTS в мобилен телефон с класическа „бар” форма, при това с минимални размери. Обединявайки забавна мултимедиа с практични бизнес функции, Е81 разкрива изключително разнообразния потенциал, който предлага мобилната UMTS комуникация.

Посредством UMTS връзка на 1.8 инчовия дисплей на телефона (262,144 цвята, 176 x 220 пиксела) могат да се гледат видео клипове с високо качество. Без значение дали става дума за MP3, ACC- или eAAC+ файлове, музиката също може да се прехвърли директно от интернет на телефона чрез аудио стрийминг или даунлоуд. Отделен бутон позволява директен достъп до всички музикални функции.

Вградената в BenQ-Siemens E81 1.3 мегапикслеова камера разполага със светкавица. Камерата на телефона позволява също да се заснемат видео клипове. По време на видео разговорите, камерата на Е81 показва всичко, което разговарящите биха могли да видят и на живо, независимо дали става въпрос за чадъри на плажа или таблица с графики в заседателна зала.

Практичните бизнес функции като органайзер и e-mail помагат лесно да се планират и подредят ежедневните професионални задачи и заниманията по време на почивка. Информацията, съхранена в паметта на телефона, се синхронизира мигновено с личния компютър чрез USB кабел, SyncStation DSC-100 (могат да се закупят като отделни аксесоари) и Bluetooth. Капацитетът на паметта за данни, снимки, видео и музика може да бъде увеличен до 1 гигабайт с помощта на Micro-SD карти.

Оригинални аксесоари, като различни Bluetooth слушалки и многофункционални hands-free решения за автомобила, допълват компактния UMTS телефон. Сред тях са леките и ергономични слушалки Bluetooth Comfort и Bluetooth Portable HKW-700 устройството за автомобил (иновативно plug-and-play решение, осигуряващо „свободни ръце”).

Новият BenQ-Siemens E81 е първият телефон с толкова малки размери, оборудван с UMTS, което многократно разширява обхвата на неговите функции.

BenQ-Siemens E81 ще се предлага в цветовия вариант „искрящо черно” (Lucent Black) от месец октомври 2006 г

По време на премиерата на мобилните телефони, беше представена и мобилната озвучителна система BenQ-Siemens Mobile Sound Set Bluetooth IMS-100

 BenQ Mobile предлага безжично музикално удоволствие чрез Bluetooth
BenQ Mobile предлага безжично музикално удоволствие чрез Bluetooth

Преносимото озвучително устройство Mobile Sound Set Bluetooth (MSS BT) е иновация, която превръща мобилния телефон в компактна hi-fi система. Озвучителната система работи с всички мобилни телефони и музикални устройства, като MP3 и CD плейъри, които са съвместими с Bluetooth Hands-free A2D профил. Стилните тонколони могат лесно да бъдат свързани с персонален компютър посредством Line-In кабел (продава се заедно с MSS BT) или безжично, чрез Bluetooth. Мобилната озвучителна система се управлява удобно чрез мобилния телефон (например при контрол на силата на звука). Музиката от паметта на телефона се възпроизвежда с отличен и ясен звук през тонколоните, благодарение на усъвършенстването на настройките за басове и стерео. Озвучителната система позволява и провеждането на конферентни разговори. Mobile Sound Set Bluetooth IMS-100 може да се захрани както от електрическата мрежа, така и с батерии.
Системата ще се предлага на пазара от месец август 2006 г.

BenQ-Siemens Bluetooth Stereo HHB-180: Стерео слушалки от BenQ Mobile
Насладете се на изключително качество на звука, докато слушате любимата си музика или говорите по телефона hands-free със стерео Bluetooth слушалките BenQ-Siemens HHB-180. Компактната им форма (60.5 x 21 x 12 мм), теглото им от само 35 грама и Bluetooth технологията ги правят изключително удобни за употреба в движение. Дори няма да се наложи да вадите мобилния си телефон от чантата, защото главният бутон за управление на слушалките позволява да получавате обаждания и да приключвате телефонни разговори. Устройството предлага лесно и практично управление на силата и настройките на звука. С натискането на бутона се управляват функциите „play”, „пауза” и „стоп”, както и прехвърлянето напред и назад по музикалното меню. Що се отнася до външния вид на стерео слушалките, техният елегантен дизайн в бяло и черно ги превръща в магнит за погледите на околните. Bluetooth стерео слушалките HHB-180 работи с всички устройства, които са съвместими със Headset-, Hands-free-, A2D- and AVRC-profiles. Стандартният plug-in на слушалките (3.5 мм) позволява да ги свържете с всяка стерео уредба чрез in-line кабел. Така можете да включите уредбата и да слушате музиката, записана в паметта на вашия телефон посредством стрийминг. BenQ-Siemens Bluetooth HHB-180 стерео слушалките ще се предлагат на пазара от месец юли 2006 г.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.