download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Оракъл България организира технологичен форум, посветен на сигурността

15.09.2006 17:14 (преди 17 години и 7 месеца) | poltargaista | показана 1847 пъти Статистики

София, 14 септември 2006: Оракъл България организира вчера в столичния хотел Хилтън Oracle Technology Day: Securing Business for Today & Tomorrow. На събитието бяха представени различни страни от проблемите на сигурността на достъпа и управлението на идентичността, както и решенията, които Oracle предлага за тях.

Г-н Никола Няголов, старши мениджър в KPMG България, даде старт на форума, споделяйки опит като независим консултант. Г-н Няголов демонстрира какво се крие под понятието “управление на идентичността”, кои са движещите сили, налагащи въвеждането му, и какви са действащите регулаторни изисквания в тази област. Презентацията му демонстрира възможността да се подобрят множество бизнес-процеси вследствие въвеждането на система за управление на идентичността и контрол на достъпа. Той визуализира и етапите при изграждането на такава система, като подчерта, че готова рецепта по принцип няма, тъй като съществува разнообразие от частни бизнес-случаи, изискващи конкретни решения.

Г-н Михаел Бюргер (Мениджър бизнес-развитие в Oracle EMEA) анализира по-общо предимствата от въвеждането на Oracle Identity Management (OIM). Той посочи кои са бизнес-мотивите за имплементирането на това решение – сигурност, намаляване на бизнес-разходите, гъвкави бизнес-процеси, лесна употреба и др. В презентацията му беше наблегнато и на множеството международни регулаторни изисквания, които се отнасят до бизнес организациите и в частност до българските компании. Именно тях следва да отчита българският бизнес, няколко месеца преди очакваното присъединяване на България към ЕС, допълни г-н Бюргер. Освен това мениджърът бизнес-развитие на Oracle EMEA посочи и няколко избрани световни корпорации, които успешно са интегрирали OIM решения.

Обединена Българска Банка (ОББ) е първата, която внедрява цялостна система от Oracle за контрол на идентичността и достъпа (Identity and Access). Представители на банката заявиха, че интегрирането на решенията е започнало преди 6 месеца и се очаква в най-скоро време да премине от тестов в реален режим на употреба. От ОББ поясниха, че решението за имплементиране на OIM е било подкрепено от 3 основни довода: да се сведе до минимум ръчната обработка на данни, да се въведат нови банкови услуги и да се намалят разходите. Представителите на ОББ изразиха увереност, че очакват отлични резултати и че имат ясно очертани планове за развитие на системата.

Г-н Патрик Маклафлин (Директор по решенията за сигурност в Oracle EMEA) направи обзор на всички решения за сигурност, предлагани от Oracle. Той обясни от технологична гледна точка как се осигурява контролът на различните видове достъп до информация.

Огромен интерес предизвика демонстрацията в реално време на възможностите на OIM, направена от -н Николай Манчев, консултант от Оракъл България. Той симулира регистриране на нов служител в HR системата на компанията и показа как OIM автоматично възприема нововъведените данни без допълнителна намеса. Показана беше също и системата за виртуализация на директориини услуги, която e разработка на Оracle без друг аналог в света.

Oracle Technology Day събра множество заинтересовани IT специалисти, както и настоящи и потенциални клиенти на Oracle от различни индустрии.

За Oracle:

Oracle е най-голямата компания за бизнес софтуер в света. За повече информация моля, посетете сайта http://www.oracle.com/bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.