download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ericsson затвърждава водещата си позиция на пазара и в света на технологиите с нова организационна структура

21.09.2006 00:52 (преди 17 години и 6 месеца) | poltargaista | показана 1484 пъти Статистики

Новата структура на компанията ще започне да действа от 1 януари 2007г. Тя променя организацията на настоящите бизнес звена и на централата на компанията в Стокхолм, Швеция. Ericsson обединява различните си дейности в три основни бизнес направления - „Мрежи”, „Глобални услуги” и „Мултимедия”.

Промяната на структурата е продиктувана от стремежа на компанията да затвърди водещата си позиция на динамично развиващия се телекомуникационен пазар и в сферата на технологиите. Развитието на мобилните и фиксираните широколентови услуги и еволюцията към следващо поколение мрежи, предоставят възможности за по-богати мултимедийни услуги и ще ускорят хода на развитие.

Карл-Хенрик Сванберг, Президент и Главен изпълнителен директор на Ericsson, заявява: „Ще използваме утвърдената си позиция в областта на мобилните мрежи, услуги и пренос и ще докажем, че сме лидери в изграждането на следващо поколение IP мрежи като наблегнем на мултимедийните приложения и услуги. Мултимедията е сфера, която предоставя много бизнес възможности и би могла да се превърне в мощен двигател за увеличaване капацитета на мрежите и инвестициите на операторите.”

Новата организационна структура е ориентирана към нуждите на клиента. Окрупняването на дейностите в три основни бизнес направления цели постигане на оптимални резултати - всяко звено ще е специализирано в отделен пазарен сегмент.

Намеренията на Ericsson са да наеме допълнително 500 нови инженери, като по този начин подобри и ускори изследователската дейност, особено в областта на изграждането на следващо поколение IP мрежи и мултимедийна технология.

Направление „Мрежи” ще обедини всички дейности, свързани с изграждането на фиксирани и мобилни телекомуникационни мрежи, както и следващо поколение IP мрежи. То обединява звената „Системи”, „Достъп” „Широколентови Мрежи”, „Кабели” и др. Структурното обединение на тези звена ще позволи на Ericsson да предостави най-добрите решения, съобразени с нуждите на клиента. Направлението ще се състои от около 21 500 човека и ще се оглавява от Кърт Джофс, изпълнителен вицепрезидент и настоящ директор на отдел „Достъп”.

Направление „Глобални услуги” остава непроменено. Отделите „Специализирани услуги” и „Интегриране на мрежи” ще продължават да осигуряват на операторите технологични нововъведения и да ги подпомагат в ефективното управление на мрежите и услугите към крайния клиент. Към момента само това направление на Ericsson управлява мрежи с над 65 милиона потребители и осигурява поддръжка на мрежи с 725 милиона потребители. Направление „Глобални услуги” ще остане под ръководството на Ханс Вестберг, Изпълнителен вицепрезидент, а общият брой на заетите в тази сфера са около 23 000 човека от всички представителства на компанията в света.

Направление „Мултимедия” ще обедини отделите „Системи”, „Предприятия”, „Мобилни платформи”, „Потребители” и „Лабораторни проучвания”. В новото звено ще работят приблизително 4 000 човека. За ръководител на направлението е определен Ян Вареби, старши вицепрезидент.

Телекомуникационните мрежи осигуряват персонална връзка с всеки медиен потребител, предлагат интерактивност и нови бизнес възможности. През 2005г. мултимедийният пазар – употребата на телевизия, музика, игри, видео, радио и други през мобилните и фиксираните мрежи – е оценен на приблизително 20 млрд. евро, като се очаква да надвиши 100 млрд. евро през 2011г.

Днес потребителите на мобилни мрежи са 2,5 млрд., като все повече от тях се ориентират към широколентовите услуги. Очаква се трафикът в мобилните мрежи да се увеличи четири пъти през следващите 5 години, което се дължи главно на непрекъснатото нарастване на броя на абонатите, които заменят фиксираните с мобилните гласови услуги, но най-вече на нарастващия трафик на данни от мобилни приложения в предприятията, изтегляне на музикални файлове, мобилна телевизия и други мултимедийни приложения.

Около 250 милиона домакинства днес имат фиксирани широколентови интернет връзки. Този брой бързо се увеличава и се очаква да нараства дори по-бързо през следващите пет години. Развитието ще се дължи на различни широколентови интернет услуги, като IPTV – интерактивна персонализирана телевизия.

„В мултимедийния бизнес сме силни в управлението на данни и приложения, имаме отлични технически постижения и ресурси за изпълнение, а също така и много добри взаимоотношения с доставчиците и операторите. Нека не забравяме, че притежаваме един много силен актив в лицето на SonyEricsson, както и нашите близки отношения със Sony, което е още едно доказателство за нашата визия за предоставяне на високо качествени услуги и решения както на операторите, така и на крайния потребител”, заключава Сванберг.

Ericsson очертава бъдещето на мобилните и широколентови Интернет комуникации, търсейки непрестанно техническо усъвършенстване. Осъществените новаторски решения в повече от 140 страни, помагат на Ericsson да продължава да участва в създаването на най-влиятелните комуникационни компании в света. http://www.ericsson.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.