download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

2020 година: Интернет-мракобесие - новата заплаха

26.09.2006 22:48 (преди 17 години и 6 месеца) | stefankr | показана 1218 пъти Статистики
Според анкета на Pew Internet and American Life Project, в близко бъдеще е възможна появата на нова социална група, която ще се изпитва отвращение от Интернет и развитието на информационните технологии като цяло. От бъдещето "интернет-мракобесие" може да се очаква всичко, дори терористични атаки.
В анкетата на Pew Internet and American Life Project са участвали 742 човека, включително и ИТ-експерти. Зададени са им били въпроси техните виждания за влиянието на Интернет на социалната, политическата и икономическа ситуация през 2020 година. Повечето от анкетираните (58%) са се съгласили с прогнозата, че към 2020 година ще съществува нова културна група на хора, желаещи животът им да бъде напълно изолиран от Интернет. Най-радикалните от тях биха могли да погледнат до терористични актове, за да протестират срещу развитието на технологиите. 35% отхвърлят такъв сценарий, а 7% не са изразили никакво мнение.

"Постоянните промени карат някои хора да предприемат опити да забавят развитието на технологиите чрез ужасни и катастрофални терористични атаки срещу информационни инфраструктури", споделя Шон Мид от Interbrand Analytics. Друг респондент, експерт по Интернет и образованието Ед Лайел, казва, че предвестник на бъдещо течение са сегашните "екотерористи".
В хода на анкетата, проведена съвместно с Университета Елон в щата Северна Каролина (САЩ), бе изяснено, че повечето лидери на интернет-съобщества, активисти и аналитици са съгласни с прогнозата, че към 2030 година:

  • Всеки човек, където и на се намира ще има достъп до Глобалната мрежа и мобилна връзка на ниска цена.
  • Английският език ще е универсален език на глобална комуникация, но е възможно да нарасне значението и на други езици, например китайския.
  • Виртуалната реалност в Интернет може да повиши производителността на труда, но и да доведе нови проблеми, свързани с привикването.
  • Хората ще запазят контрола си над технологиите, независимо от ръста на автоматизацията.

    Източник: CNews

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    Няма мнения

    Платени препратки

    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com
    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.