download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Български отбор спечели 20000 долара от Intel

10.10.2006 14:41 (преди 17 години и 6 месеца) | sorcerer | показана 2762 пъти Статистики

Полуфиналите на състезание за иновации в областта на високите технологии, организирано от Intel, съвместно с Калифорнийския университет Berkeley, се проведоха в София. Събитието беше под надслов: "Превърнете иновативните си идеите в истински бизнес"

Участниците в надпреварата трябваше да подготвят бизнес планове за осъществяване на своите идеи и да ги представят на международно жури. Категориите бяха следните: полупроводници, производство и хардуер, мобилни и безжични технологии, дигитални технологии и електроника за бита, софтуер за масова продажба и потребление, софтуер и информационни технологии за предприятия, генериране на енергия и мощност, нанотехнологии. Страните-участнички бяха България, Полша, Румъния, Турция, Унгария и Чехия. Церемонията по награждаване се проведе в столичния клуб Ялта на 6 октомври 2006 година. Всичките 13 отбора от Централна и Източна Европа имаха по около 15 минути, за направят презентации на своите идеи пред журито, което предварително беше разгледало бизнес плановете им. Сред организаторите от българска страна бяха Българския институт по мениджмънт и технологии, Българския ИКТ клъстер и Софийския университет. Освен паричната награда в размер на 20000$, българският отбор ConLo спечели правото да участва на финалния кръг на състезанието в САЩ, където ще се състезава за доста по-голяма награда. Българите представиха софтуерна платформа за ускоряване процеса на отпускане на банкови заеми. На второ място се класира чешкият отбор xVision, а наградата на публиката взе един от унгарските екипи - IceGel. Това е първото (да се надяваме и не последното) регионално състезание за иновации във високите технологии.

ConLo
ConLo

xVision
xVision

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 10.10.06, 15:39, дядо_поп:
    Речено е "Който се учи, той ще сполучи"
    Учили децата и 20000$ получили. Ашколсун!
    Други деца пък само гейма и MP3-ките са им на акъла. В Изкушение лукаво са затънали те и не ще да сполучат друго, освен дето с кеф ще си изживеят дните от Бога отпуснати. Понеже който сбира мъдрост сбира печал.
    Здравие же и спасение подажд Господи всем чадам своим уким паки неуким!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.