download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sony Ericsson – рекордно тримесечие

12.10.2006 17:31 (преди 17 години и 6 месеца) | poltargaista | показана 2009 пъти Статистики

С 43% се увеличават продажбите на Sony Ercisson през последното тримесечие.

Основни характеристики на третото тримесечие:

         1. Приходът преди данъчно облагане нараства с 187% в сравнение със същото тримесечие миналата година
          2. Ръстът на продадени единици продукция е 43% в сравнение със същото тримесечие миналата година
          3. Средната продажна цена постепенно достига 147

Консолидираните финансови резултати на Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) за третото тримесечие, считано до 30 септември 2006, са следните:
 
   Q3 2005 Q2 2006 Q3 2006
Брой доставени продукти (млн.) 13.8 15.7 19.8
Продажби (млн.евро) 2,055 2,272 2,913
Приходи преди да.облагане (млн.евро) 151 211 433
Нетен приход (млн.евро) 104 143 298
 
 
Продадените продукти през Q3 достигат 19.8 млн, с 43% повече в сравнение със същия период миналата година, т.е. почти двоен ръст. Продажбите за тримесечието възлизат на 2,913 млн.евро, отчитайки 42% ръст в сравнение със съответното тримесечие на предходната година. Приходите преди данъчно облагане са 433 млн.евро – увеличение с 187%, съпоставено с периода за сравнение (Q3 2005). Нетният приход достига 298 млн.евро.
 
Sony Ericsson увеличи пазарния си дял по време на тримесечието, благодарение на успешното представяне на продукти като телефоните K800 Cyber-shot(TM) и серията Walkman® . Компанията затвърди позициите си по линия на услугите, свързани с музика с новия Walkman® телефон - W850 – трибандов UMTS телефон с плъзгащ се панел и памет за 1,000 мелодии. Към музикалните си предложения Sony Ericsson прибави: усъвършенстването на услугата PlayNow(TM), която вече може да изтегля пълната версия на мелодиите; безжичното изтегляне на музика с модели като Walkman® телефона W850; и създаването на M-BUZZ – фиксирано и мобилно интернет пространство, което съдейства на изявите на млади и прогресивни музиканти.

През третото тримесечие Sony Ericsson пожъна успеха от своите хитови продукти, обявени по-рано тази година. Някои от тези продукти са: K800, W810, средният клас телефон K610 и телефоните от нисък ценови клас W300 и K310. „Стратегията ни е да използваме характерни продукти, за да изведем Sony Ericsson като лидер в определена категория мобилни услуги и устройства. Високото качество на изображенията на Cyber-shot(TM) megapixel камера-телефон или музиката от серията Walkman® телефони акцентират точно върху модели от една и съща категория, което стимулира новите клиенти да изпробват нашите телефони от утвърдената вече категория.”, обяснява Майлс Флинт, Президент на Sony Ericsson.

„Радваме се на рекордно тримесечие, благодарение на подходящия продуктов микс. В духа на празника по случай петата годишнина от създаването на Sony Ericsson на 1 октомври, финансовите резултати, които представяме днес, доказват колко много е постигнала компанията за кратко време. Показахме нов работещ подход към комуникацията в нашата марка, което има за цел да я открои на пазара и сме убедени, че това ще засили позицията на Sony Ericsson и ще очертае успешен път напред.”, добави Майлс.

Средната продажна цена постепенно нарастна, благодарение на пропорционално увеличеното предлагане на телефони от среден и висок ценови клас и успеха на K800 Cyber-shot(TM) по време на тримесечието.
 
Sony Ericsson прогнозира броят на продадените единици за 2006 да надхвърли 950 млн.
На тази основа компанията смята, че е спечелила допълнително 1% пазарен дял през това тримесечие и по този начин достига приблизително 8% от световния пазар.

През третото тримесечие Sony Ericsson разви спонсорската си дейност с новото спонсорство на тенис турнира Nasdaq-100 Open в Маями, който вече носи името Sony Ericsson Open. Компания стана спонсор и на Tennis Master’s Cup в Шанхай, което е първото обвързване на компанията с тениса за мъже.
Sony Ericsson вече ще присъства на три големи тенис турнира през годината: в Европа, Северна и Южна Америка, Азия Pacific и Китай.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 14.10.06, 17:19, anonymous:
    супер телефон №1
  • Събота, 14.10.06, 20:39, anonymous:
    Кой от всичките или като цяло марката Sony Ericson?!!
    За Ericson незнам дали са хубава марка,но Sony произвеждат хубави TV,DVD player and more... Двете марки са се обединили и според мен е добра марка. Въпреки,че Sony правят тъпи GSM модели но за сметка на това хубави-като качество!
    И аз съм на същото мнение SonyEricson №1!!!! Но пък и NOKIA в никакъв случай не са за изхвърляне..

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.