download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пет продукта на Logitech спечелиха японската Good Design Award 2006

13.10.2006 15:31 (преди 17 години и 6 месеца) | ogi | показана 2609 пъти Статистики
Победителите са: MX Revolution Mouse, VX Revolution Mouse, Z-10 Interactive 2.0 Speakers, QuickCam Ultra Vision Webcam,
Cordless Desktop MX3200 Laser
Пет от продуктите на Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) получиха престижната награда за дизайн Good Design Award 2006, спонсорирана от Японската организация за индустриален дизайн. Избраните продукти - 2 компютърни мишки, система високоговорители за компютър, уебкамера и безжична комбинация клавиатура и мишка, бяха обявени за победители в категорията „Продуктов дизайн”. За последните 4 години Logitech е спечелила общо 14 награди Good Design.
“Нашата основна цел е да предложим на своите клиенти дизайн, който надминава очакванията им,” каза Герино де Лука, президент и изпълнителен директор на Logitech. “Индустриалният дизайн е един от ключовите фактори за успеха на Logitech. По тази причина за нас е огромна чест да получим подобно международно признато отличие и то продукти, които са изключително важни за нашето портфолио.”

Logitech QuickCam Ultra Vision
Уебкамерата QuickCam® Ultra Vision™ предлага видео връзка с качество близко до разговора лице в лице като дава възможност за два пъти по-голяма яснота на образа от останалите уебкамери. Тя е оборудвана с голяма стъклена леща от 5 елемента, която увеличава количеството светлина, влизащо в уебкамерата и прецизно я фокусира, за да се получат ясни и ярки изображения. QuickCam Ultra Vision е снабдена и с новата технология Logitech® RightLight™ 2, която променя видео настройките на камерата спрямо мястото на използването й. Новаторският дизайн включва в себе си най-качествените материали, които Logitech някога е използвал за създаването на подобно устройство. Освен стъклените лещи, хромирани детайли привличат вниманието към вградения микрофон, обвивката на лещите и ръбовете на камерата с цилиндрична форма.
Според журито на наградата Good Design, “Уебкамерата Ultra Vision предлага добре балансиран дизайн, който перфектно пасва на всяка компютърна конфигурация.”

The Logitech MX Revolution
Най-високотехнологичната мишка на Logitech, Logitech® MX™ Revolution завинаги променя начина за откриване и обработка на големи количества цифрово съдържание на компютъра на потребителя или в Мрежата. Тя включва революционния скрол MicroGear™ Precision Scroll Wheel, който може да се върти свободно над 7 секунди, преглеждайки хиляди страници само с едно движение на пръста. Друг скрол, управляван от палеца, осигурява контрол над смяната на приложенията, а иновативната функция за търсене One-Touch™ Search позволява на потребителите да изберат дума или фраза в документ или интернет сайт и само с едно кликване да потърсят свързани с нея резултати в Мрежата.
“Предимствата на този продукт са ясно видими още при първия допир до него” са коментарите на журито на Good Design. “Вниманието, което от Logitech са отделили на ергономичността на мишката, е дало резултат – прекрасно устройство с удобен дизайн и възможно най-практично разположение на бутоните.”

Logitech VX Revolution
Предназначена за потребители на преносими компютри, Logitech® VX Revolution™ умело балансира между мобилност и комфорт. Тя е по-малка от MX Revolution и включва слот за съхранение на 2.4 GHz микроприемник, което значително подобрява преносимостта. Освен това е снабдена с MicroGear™ Precision Scroll Wheel и специален превключвател, който дава възможност за избор между два режима на работа със скрола. Освен това мишката разполага с вграден слайдър за детайлно разглеждане на документи и снимки.
“Logitech, която от много време инвестира сериозно в развитието на дизайна и ергономичността на компютърните мишки, е единствената компания, способна да създаде високотехнологичен продукт с подобно качество”, гласи част от доклада на журито на наградите Good Design. “Logitech® VX Revolution™ е подходяща за ръце с различна големина като не ги натоварвадори и след дълги часове работа пред компютъра. ”

Говорители Logitech Z-10 Interactive 2.0
Новаторският дизайн на говорителите Logitech Z-10 Interactive 2.0 променя начина, по който потребителите възприемат и използват PC колонките. С вградени функции като бутони за управление, осветен дисплей, който показва информация за слушаната в момента музика и часовник, тези иновационни говорители са направени, за да бъдат докосвани, гледани и слушани. Подходящи за използване както на настолен, така и на преносим компютър, мощните говорители осигуряват страхотен звук без да използват отделен subwoofer, който заема много място. А посредством чувствителните на допир бутони за управление на предната страна на Z-10, Logitech премахва нуждата от контролиране на музикалните приложения на компютърния монитор.
“С контраста между черната лъскава повърхност, сребърните линии и меките оранжеви цветове на LCD панела Z-10 постигат впечатляващ дизайн” коментира журито на Good Design. “Тези говорители получават наградата Good Design, защото са едновременно компактни и с уникален дизайн”.

Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser
Безжичната комбинация от мишка и клавиатура Logitech® Cordless Desktop® MX™ 3200 Laser се оказва на място точно там, където производителността и бързината имат най-голямо значение. Динамичният панел за търсене на клавиатурата улеснява разглеждането на цифрово съдържание и откриването на информация. Иновативните One-Touch™ бутони за търсене могат да се използват за намиране на ключови думи, фрази или имена на файлове в Мрежата или в локалния компютър. Със своя комуникационен панел клавиатурата предлага бърз достъп до интернет разговорите, а медийния панел значително улеснява управлението на дигитална музика. Както клавиатурата, така и мишката са проектирани с мисъл за комфорта..
“Когато за пръв път докоснат мишката и клавиатурата, потребителите ще усетят, че всеки детайл на MX 3200 е проектиран с голямо внимание, дори и долната част на мишката” беше част от оценката на журито на Good Design.

За наградите Good Design Award (G-Mark)
Наградите Good Design Award (G-Mark) са наследник на системата Good Design Selection, основана през 1957 от бившето Министерство на международната търговия и индустрия на Япония. От 1998 г. наградата се спонсорира от Японската организация за индустриален дизайн и е единствената японска система за оценка и популяризиране на дизайна като цяло. Наградата Good Design се присъжда за дизайнерски решения, които покриват или надвишават определени стандарти в професията, като целта й е да допринесе за „по-пълноценен начин на живот” и „по-добър бизнес” в новата ера. Символът на наградата е логото G-Mark, станало широко популярно в дизайнерските среди.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.