download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Стартира първият проект на българска интернет компания в чужбина

18.10.2006 21:00 (преди 17 години и 5 месеца) | anonymous | показана 1403 пъти Статистики
Интернет компанията Инвестор.БГ АД осъществи поредния си амбициозен проект. Тя излезе от рамките на българското интернет пространство и представи свой онлайн продукт в Турция. Така дружеството се превърна в първия сериозен участник на българския интернет пазар, който прескача териториалните граници на страната и се насочва към пазарните сегменти в чужбина.
Сайтът Start.web.tr е политематичен онлайн каталог, който чрез многобройните си направления предоставя широк спектър информация на своите потребители. Той е реализиран изцяло на турски език и по своята същност е уникален за страната. Негов прототип в България е един от най-успешните проекти на компанията – Start.bg, преставляващ най-големият редакторски проект в българското интернет пространство.

Подготовката и изграждането на сайта е на Инвестор.БГ АД. Реализацията му е отнела на служителите на компанията повече от година. Дружеството залага на уникалността на проекта и си поставя за цел да го утвърди като предпочитан портал за търсене на информация в Турция. Мениджърът му Ангел Милев споделя: „Основната причината да се насочим към Турция е липсата на подобен род приложения в южната ни съседка. Решихме да използваме опита, натрупан от работата ни върху Start.bg, и да го приложим на местна почва. Това съкрати до минимум разходите по реализацията на проекта. Освен това бяхме впечатлени и от перспективата на турския интернет пазар. Той е в пъти по-голям от нашия и се развива твърде динамично. Само за последните шест години броят на потребители му се е повишил с над 700%. В момента те са около 16 млн., което е малко повече от 20% интернет проникване. Това ни дава увереност, че правим една наистина стратегическа крачка напред.“

След старта си Start.web.tr започва да набира все по-голяма популярност и подобно на българския си аналог се разраства непрестанно. Вече е събрал над 40 редактора, а прилежащите му линкове насочват към над 75 различни теми. Една от най-любопитните сред тях е посветена на бащата на турската демокрация Кемал Ататюрк.

От Инвестор.БГ АД очакват Start.web.tr да развие своя потенциал през следващите 1-2 години. За този период не се очаква сайтът да донесе сериозни финансови приходи, но той ще позволи на компанията да си изгради ясна представа за интернет пазара в Турция. Натрупаният опит ще осигури добри позиции за реализирането на бъдещи проекти, доказали вече ефективността си на българския интернет пазар.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.