download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Световноизвестният софтуерен разработчик Брендън Робинсън за първи път в България – на OpenFest 2006

27.10.2006 11:33 (преди 17 години и 5 месеца) | milen | показана 1892 пъти Статистики
София, 25 октомври 2006. Световноизвестният софтуерен разработчик Брендън Робинсън ще бъде централен гост на OpenFest 2006 – фестивала на свободната култура и свободния софтуер у нас. Робинсън е сред ключовите разработчици на популярната дистрибуция Debian GNU/Linux – една от най-стабилните платформи с отворен код, създавана от свободно-организирала се общност от разработчици, разпръснати по целия свят, и основа за развитието на много други Linux дистрибуции.
Брендън Робинсън е един от ключовите разработчици на Debian. Той е част от общността на Debian GNU/Linux от 1998 г., или вече повече от девет години. Също така той е известен с това, че беше и ковчежник на финансите на Debian в организацията SPI, която е юридическата “шапка” на свободното общество от разработчици на Debian от 2001 до 2004 година.

Робинсън ще изнесе две презентации по време на OpenFest 2006. Първата от тях ще бъде откриваща за фестивала и ще бъде посветена на начина, по който обществото около Debian се самоорганизира, управлява и създава дистрибуцията си. Втората презентация на Робинсън ще бъде на техническа-тематика и ще разглежда авангардната система за управление на пакети на дистрибуцията.
 
OpenFest 2006 ще се проведе на 4 и 5 ноември 2006 г. в Централния Военен клуб в София. Той ще протече под мотото “Да споделим свободата”.

Паралелно с фестивала в столицата OpenFest 2006 ще се проведе и в градовете Сливен, Пловдив и Русе. Събитието в Русе ще се състои на 25 ноември в пленарната зала на общината. OpenFest 2006 – Русе ще протече под патронажа на кмета на града г-н Божидар Йотов. В Сливен OpenFest 2006 ще се проведе на 11 ноември, събота, в Природо-математическата гимназия на града, а в Пловдив на 18 ноември в Пловдивския университет “Пайсий Хилендарски”.

В рамките на централното издание на OpenFest 2006 ще се проведат и изпити за сертификация към института LPI (Linux Professional Institute) на преференциални цени. Желаещите да се явят на изпит ще заплатят такса от 80 лева, което прави намаление от близо 50% от стандартната цена.

OpenFest 2006 се организира от инициативен комитет „Инициатива за OpenFest“ с участието на Фондация „Отворени проекти“, Сдружение “Свободен софтуер”, “Интернет общество” - България, Creative Commons България и общността на потребителите на свободен софтуер и софтуер с отворен код в България. Спонсори на фестивала са: Спектър Нет, Информационно Обслужване АД, Open Ideas Company и OpenIntegra, а партньори Linux-bg.org, Open-Culture.Net и Linux Professional Institute. Фестивалът се провежда с медийната подкрепа на в. Компютри, в. Computerworld, в. IT Forum, сп. PC Magazine, BGLog, „Микрофон и Мишка“.

Пресконференцията на организаторите на OpenFest 2006
Пресконференцията на организаторите на OpenFest 2006

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.