download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft разреши многократното инсталиране на Vista

03.11.2006 20:06 (преди 17 години и 5 месеца) | sorcerer | показана 3494 пъти Статистики

Негативните отзиви в интернет пространството принудиха компанията да промени лицензното си споразумение

От софтуерния гигант промениха лицензното споразумение на Windows Vista след като получиха остри критики в интернет пространството за изречението в него, според което операционната система ще може да се инсталира само още един път след първоначалната инсталация (Vista ще може да се ползва само на един компютър, различен от този, на който се инсталира първоначално). Според него потребителят ще има възможност да използва програмата на друг компютър, различен от този, на който вече е инсталирана тя, само веднъж. По този начин другият компютър става “лицензираното устройство”.

Новият текст гласи, че Windows Vista може да се деинсталира и инсталира на друга машина за лична употреба. Лицензът не може да бъде споделян между машини ползвани от други потребители. От Microsoft коментираха промяната така: ”Уважаваме времето и средствата, които потребителите отделят за подобряване на своя персонален компютър и точно това е причината да променим лицензното споразумение”.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 04.11.06, 09:13, insecteater:
    Хаххахаа гледайте само:
    ”Уважаваме времето и средствата, които потребителите отделят за подобряване на своя персонален компютър и точно това е причината да променим лицензното споразумение”

    Би трябвало да е следното:
    "Уважаваме времето и най вече средствата, които потребителите отделят за използване на нашата операционна система и точно това е причината да променим лицензионното споразумение"

  • Събота, 04.11.06, 21:25, anonymous:
    Да, наистина доста време минава, докато се инсталира :)
    И това важи за всеки Windows по времето, когато е актуален. Все едно му слагат машинни цикли за забавяне, за да се прави и хардуерен ъпгрейд. А може би е така.
    А когато се скапе от нещо, кой е виновен? И тъй като това се случва супер често, а и с времето всеки Windows става бавен, натоварен от какво ли не, преинсталацията е наложителна. Кой е виновен? Май потребителят, загдето си е качил Windows, a oстава и да плаща за изхабените нерви!
  • Събота, 11.11.06, 11:29, frozenblood:
    Не че Windows-а не е виновен, но факторите са доста повече. Примерно виждал съм доста програмисти, които нехаят че "задръстват" машината на клиентите си и тъпчат какви ли не неща в системната директория и регистрите, като тези неща си остават дори тяхната програма да бъде деинсталирана / изтрита. Някои от потребителите също не се интересуват от това какво ще стане с компютрите им и вместо да деинсталират програмите / игрите си им дават само 1 del.

    Пак повтарям - и Windows-а си има недостатъци (много повече от колкото трябва), но не е само той виновен .

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.