download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

HP защитава правата си върху интелектуална собственост върху мастилници

16.11.2006 10:47 (преди 17 години и 4 месеца) | milen | показана 2198 пъти Статистики
HP внася оплакване срещу InkTec в Германия
HP обяви, че компанията е внесла официално оплакване срещу дъщерното дружество на корейската фирма InkTec в Германия във връзка с нарушение на патентните права на HP върху мастилници.
Счита се, че мастилници с марка InkTec, тип “направи сам” за многократно пълнене, представляват нарушение на патентните права на HP. С цел да защити правата си върху интелектуална собственост, HP внесе оплакване в съда в Германия, където се разпространяват мастилата на InkTec.
“Като глобален лидер в доставките, компанията HP винаги се е стремяла да осъществява честна и справедлива конкуренция на всички наши пазари,” каза Прадийп Джотвани, старши вицепрезидент на отдела по доставки и средства за изображения и печат на HP. “НР притежава над 4,000 патента, които символизират нашите традиции по отношение на новаторство, проучване и разработване. С оглед на това HP неуморно ще защитава интелектуалната си собственост и ще се бори срещу нарушения на тези права, независимо къде и кога биват установени такива.”
Откритието на нелегалните мастила на InkTec е следствие на глобалните усилия на отдела по доставки на НР, свързани с тестване и налагане на продуктите на компанията. През изминалата година инициативата доведе до разкритие на нарушения на патентни права от страна на други компании, които предлагат мастила от масов тип, устройства за многократно пълнене на мастилници и техни продукти под марката НР.

За HP
HP е глобален доставчик на технологични решения за клиенти, бизнеса и институциите. Предложенията на компанията обхващат ИТ инфраструктура, персонални компютри и устройства за достъп, глобални услуги, обработка на изображения и печат. За последните четири фискални тримесечия до 31 юли 2006 г. общите приходи на HP възлизат на $90.00 милиарда. Повече информация за HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) е достъпна на www.hp.com.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.