download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Осъдиха софтуерен пират на лишаване от свобода

20.11.2006 18:18 (преди 17 години и 4 месеца) | ogi | показана 3346 пъти Статистики
В началото на месец ноември т.г. Районният съд в гр. Пазарджик призна подсъдимия за виновен
В началото на месец ноември т.г. Районният съд в гр. Пазарджик се произнесе с присъда, с която призна подсъдимия Р.П. за виновен за извършване на престъпление по чл.172а от НК на РБ, а именно незаконосъобразно възпроизвеждане и разпространение на компютърни програми (бизнес и развлекателен софтуер) върху четири броя компютърни конфигурации, без необходимото по закон съгласие на носителите на авторски права за това и го осъди на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от 1 година и 6 месеца с три години изпитателен срок и глоба в размер на 4000 лв.
В хода на производството бяха предявени и граждански претенции за вреди от страна на юридическите представители на правоносителите за територията на Р България, които бяха изцяло уважени от страна на Районен съд - Пазарджик.
Мотивите към присъдата все още се подготвят от съда. Защитата на подсъдимия вече обжалва решението. Очаква се насрочване на делото във въззивната инстанция.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 22.11.06, 14:39, insecteater:
    Извадка от
    http://www.cilaw.org/?p=53

    Бил Гейтс е затворил архивът Бетман, който съдържа над 11 милиона изображения, на 70 метра под земята, като архивисти могат да достъпят едва 2% от него.

    Майкрософт Великобритания проведе конкурс за най-добър филм на тема „кражба на интелектуална собственост“. Финалистите в конкурса трябвало да преотстъпят авторските си права при „условия, приемливи за Майкрософт“.

    Само около 5% от патентите имат някаква истинска търговска стойност.

    През 2002-ра Джак Валенти описва антипиратската кампания на Холивуд като „нашата собствена война на тероризма“

    Класическият филм за гражданските права „Eyes on the Prize“ не може да бъде излъчен, защото повечето от неговото съдържание е все още защитено от авторските права.

    За да предпази създаването на пиратски копия на филма „Хари Потър“, кино в Монреал проверява публиката с детектори за метал, наблюдава ги с уреди за нощно виждане и пребърква пуканките за скрити видео камери.

    Интелектуалната собственост в САЩ се оценява на 5.5 трилиона долара, което е повече от брутния вътрешен продукт на всяка друга държава в света, с изключение на Китай.

    С приемането на промени в закона за авторските в памет на Сони Боно, конгресът на САЩ удължи срока на правата с 20 години. Така правата върху песента „I Got You Babe“ няма да изтекат до 2061г.

    Доналд Тръмп има подадени заявки за 91 търговски марки, включително и „Златно Пиво Тръмп“ и „Доналд Тръмп — ароматът“. Опитът му да регистрира търговска марка върху фразата „Уволнени сте!“ се оказа неуспешен.

    Почти 20% от всички 23,688 познати човешки гени са патентовани в САЩ. Частни компании държат 63% от тези патенти.

    Вдовицата на Хюи Нютон е запазила търговска марка върху фразата „Burn, Baby, Burn“ за използването й в рекламата на сос за барбекю.

    Джордж Форман е спечелил 113 милиона долара от това, че е разрешил името му да се ползва за скара за барбекю.

    Миналата година Mister Softee е похарчил 170 000, за да издири и заведе дела срещу 45 конкурента за взаимстването на неговите синьо-бели ивици.

    „Осезаемите търговски марки“ включват крякането на патица (AFLAC), лъвския рев (MGM), провикването (Yahoo!), кискането (Pillsbury) и „препрограмирано показване на множество светлинни лъчи в небето“ (Ballantyne of Omaha).

    Срещу гупата the Planets е заведено дело заради включването на 60 секунди тишина в техен албум. Наследниците на John Cage твърдят, че те са взаимствали от неговото произведение, което е представлявало пълна тишина в продължение на 4 минути и 43 секунди. The Planets възразили, че в исковата молба не е уточнено точно кои 60 секунди тишина са плагиатствани.

    Френски режисьор е бил осъден да плати 1 300 долара, след като негов герой е свирукал мелодията на интернационала без разрешение.

    Издаделя на „Часът на супер героите“ е премахнал думата „Супер“ от книжката с комикси, защото Marvel and DC Comics твърдят, че имат права върху „супер героите и тяхнте производни“.

    Rentamark.com прави пари, като твърди, че е е собственик на над 10 000 фрази, включително „.com“ и „големи гърди“.

    Наследниците на Мартин Лутер Кинг изискват по 50 долара за всяко изречение от речта му „I have a dream“, което се препечата.

  • Сряда, 22.11.06, 16:01, дядо_поп:
    Речено е "Разни хора, разни идеали"
    Виж ги хората от какво пари правят. Пък днес се научава Дядо Поп че Народната Библиотека пуснала в интернет свободно няколко хиляди каталожни единици книги, документи, снимки...
    У-у-у, балъци! Затова е бедна културата в България.
    Блажени Богатите, защото ще Обеднеят!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.