download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Skype искат собствена телевизия

19.12.2006 10:17 (преди 17 години и 4 месеца) | tsarev | показана 3034 пъти Статистики
Създателите на популярната VoIP програма Skype се насочват към завладяване и на телевизионния пазар. Те обмислят създаването на собствен телевизионен канал по Интернет.

Само преди няколко години с излизането на програмата Skype, нейните създатели накараха големи телекомуникационни корпорации да променят фирмената си политика и да погледнат по нов начин на телекомуникациите. Сега тези същите двама разработчици са се насочили към един друг бранш - Интернет телевизията (WebTV). Те разработват своя собствена Интернет телевизионна услуга и собствен телевизионен канал. Проектът носи кодовото име "The Venice Project", а финансирането е вече осигурено - ще бъдат вложени 1.9 милиарда евро. Парите са част от същите, които двамата разработчици прибраха след продажбата на Skype на eBay.

Очаква се новата Интернет телевизионна услуга да бъде безплатна за потребителите. Приходите ще идват от евентуални рекламодатели. Едно е сигурно - програмата ще работи с P2P технологията, както и техните предишни 2 популярни творения (Skype и KaZaa). За разлика от YouTube и други подобни сайтове, Skype ще предлагат "нон-стоп" програма, висококачествено видео и възможност за смяна на каналите.

Продуктът трябва да стартира другата година. Известно е, че няколко големи корпорации са заинтересовани от проекта, но компанията все още пази техните имена в тайна.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.