download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google счита, че интернет-телевизията е без перспектива

16.02.2007 21:52 (преди 17 години и 2 месеца) | stefankr | показана 2680 пъти Статистики
В Google считат, че днешния Интернет е съвършено непригоден за предаване на видео. Към момента много доставчици влагат значителни средства, за да се справят с предаването на все по-големи обеми информация.
Страшно е, когато си представим какво ще се случи, ако с цялата си мощ заработи пълноценна телевизия през Мрежата. Вероятно е тя да не издържи такова натоварване.

Позицията на Google напълно се поддържа от компаниите, предлагащи кабелна телевизия, защото много кабелни оператори се опасяват от експанзията на web-компании в сферата на телевизиите.

Източник: pc.km.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 21.02.07, 12:32, boy4o:
    Най-вероятно мениджърите от Гугеля са прави, що се отнася за настоящия момент. Но да се извеждат съждения за перспективи от един само момент е, в най-добрия случай, рисковано. Много от нас още помнят времето, когато скорости от порядъка на 28.8 kbps минаваха за много добри - няма и 10 години от тогава.
    Преди 2-3 седмици или малко повече гледах в Gatrner едно проучване, според което броят на клиентите на Интернет-ТВ в САЩ и Канада е нараствал с нещо като 30-35% на тримесечие през миналата година (не помня точните цифри, но там някъде...). Струва ми се това е съществен факт, понеже нарастването на потребителската база означава ръст на пазара и, следователно, по-тлъсти печалби. Когато в този бизнес се акумулират достатъчно ресурси въпросите, безпокоящи хората от Гугъл много бързо ще се превърнат в спомен.
    Истинският проблем, мисля си, произтича от факта, че Интернет аудиторията в същност е един вид бъркоч от множество малки, разпръснати, разнолики аудиторийки. Та значи, дали онлайн-ТВ ще успее да предостави (и достави) съдържание, което би извлякло достатъчно печалба от джобовете на тези аудиторийки? "Това е въпросът", би казал един датски принц.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.