download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Майкрософт откри Ден на българските иновации в Брюксел

10.03.2007 12:15 (преди 17 години и 1 месец) | poltargaista | показана 2014 пъти Статистики
Перспективите и предизвикателствата пред сектора на информационните и комуникационни технологии бяха представени днес на Ден на българските иновации в Брюксел. Форумът се организира по идея на Майкрософт и се проведе в центъра EBC, създаден от компанията, за да се популяризират най-новите информационни технологии и да се покаже добавената стойност, която те носят на бизнеса.
С тази проява Майкрософт слага началото на поредица от национални дни, посветени на централно- и източноевропейски държави. Както заяви Йесе Верстрат, комуникационен мениджър в компанията, България е била предпочетена като първа в поредицата национални дни, заради потенциала й в областта на високите технологии и заради вече широката активност на Майкрософт в нея.
В Деня на българските иновации взеха участие министър-председателят г-н Сергей Станишев, министърът на външните работи г-н Ивайло Калфин и министърът на финансите г-н Пламен Орешарски.

„За да бъдем успешни, трябва да развиваме информационните и комуникационните технологии, електронното правителство и да задълбочим сътрудничеството си с международните компании. Това ще бъде основен приоритет за българското правителство, защото именно с развитие на информационното общество и икономиката, базирана на знанието, страната ни ще допринесе за изпълнение на целите на Лисабонската стратегия. България има силни традиции в иновациите, които датират отпреди 1989 г., традицията все още е жива, но ние осъзнаваме, че не можем да се основаваме единствено на нея”, заяви министър-председателят г-н Сергей Станишев.

Пред участниците във форума говориха още председателят на БАИТ г-н Златко Златков, изпълнителният директор на Американската търговска камара в България г-н Валентин Георгиев и г-н Ян Мюлфайт, вицепрезидент на компанията за държавни и корпоративни стратегии за Европа, Близкия изток и Африка.
На деня на българските иновации в Брюксел присъстваха представители на Eвропейската комисия, които отговарят за информационните технологии, съобщенията и иновациите, български евродепутати и мениджъри на големи компании от сектора.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 14.03.07, 02:00, anonymous:
    Навсякаде сме ние ще превземе света некой ден
  • Четвъртък, 15.03.07, 11:26, boy4o:
    Правят впечатление поне 2 неща.
    Едното е, че първото недържавно посещение, бидейки в Брюксел, на уважаемия премиер е в централата на M$. На доклад пред началството?
    Второто - в същия ден започна циркът около Замундата. Сигурен съм, че това е абсолютно чиста случайност. В същност вината е изцяло на В. Фашиста, несъмнено!
    Накратко - изедниците от вси страни се обединяват срещу обикновения потребител.
  • Четвъртък, 15.03.07, 12:20, anonymous:
    така е
    всичко продават
    и суверенитета ви до 1 месец ще продадат.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.