download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Българските ученици откриват света на програмирането

21.03.2007 09:48 (преди 17 години) | poltargaista | показана 3723 пъти Статистики
Майкрософт България и Министерството на образованието и науката официално стартират образователната игра "Светът на програмирането" - http://vb.teacher.bg. Проектът цели едновременно да забавлява и да обучава учениците на компютърни умения и навици за работа в Мрежата и с приложни програми.
Играта е организирана в 12 урока, като пътуване до различни дестинации, всяка от които предава нови умения и знания. В рамките на всеки урок се изпълняват по няколко задачи, които обучават как се пише програмен код, като се използва Microsoft Visual Studio.Net. При достигане на всяка една от целите, участниците получават приложна задача, с който да установят нивото на придобитите знания и умения. Образователната игра е разработена със съдействието на сдружение Потребител БГ.

За улеснение на участниците е даден адресът, откъдето могат да изтеглят пълната версия на програмния продукт на Майкрософт Visual Studio 2005 Express Editions, чрез която се изпълняват поставените задачи.
Всички решения трябва да бъдат запазени в един общ файл и изпратени до организаторите на адрес admin@teacher.bg. За успешното изпълнение на всички задачи, на учениците се препоръчва да се консултират с учителите си. Комисия в състав Теодора Върбанова – Майкрософт България, Теодор Радев - Майкрософт България, Тодор Георгиев – Потребител БГ, Радослав Николов - Потребител БГ, Димитър Добрев – Институт по математика на БАН, Христина Дачева - www.dechica.com, Светлин Грънчаров - Експерт Вижън, Андрей Йорданов - Експерт Вижън и Трендафил Начков - Евроинтегра ще оценява решенията. Участниците с най-много решени задачи участват в разпределянето на наградния фонд. Към всяка награда победителите получават и книгата VISUAL STUDIO 2005 TEAM SYSTEM. Периодът на провеждане на играта е от 19 март до 12 май 2007 г. Имената на победителите ще бъдат изтеглени по време на Четвъртата национална конференция „ИТ в образованието”, която ще се проведе на 21-22 май 2007 г. Спечелилите ще бъдат уведомени по електронната поща.

Играта е част от учебната програма "Светът на програмирането", по която през 2005/2006 г. бяха обучени над 600 преподаватели по информатика и информационни технологии в училищата. Образователната игра е разработена в рамките на инициативата на Майкрософт "Партньори в познанието", насочена към подкрепа на средното образование. В рамките на инициативата в България са инвестирани над 800 000 долара, като основно се насърчават дейности, свързани с локализиране и разработване на учебни програми, обучение на учители и насърчаване на използването на ИКТ в образователния процес и в класните стаи. В рамките на инициативата през месец май ще бъде обявено и стартирането на учителски портал - "Мрежа на учителите - новатори" - www.teacher.bg.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 21.03.07, 13:16, anonymous:
    Защо зарибяват децата с Майкрософт? Защо им пълнят главите с глупости? Има свободен софтуер, има свободни операционни системи! Дали децата ще си купят Уиндоус, за да работят в къщи или ще си го изтеглят от някой сървър, а може да го вземат от приятел.? Кой иска да печели от незнанието децата? Замислете се, колко милиона лева се дават за голата операционна система на Майкрософт и за техният офис пакет. С тези пари могат да се купят компютри, на които да има Линукс, който с нищо не отстъпва на скъпите комерсиални продукти. Нека подкрепим свободния софтуер!
  • Сряда, 21.03.07, 13:41, дядо_поп:
    Защо зарибяват децата тез нечестивци ли? Тук, чадо, отговорът е многоаспектен.
    Веднъж е туй, че така богопротивният деБил си осигурява емоционално привързани фенове за дълги години. Ще рече - дълги години ще му капе в касичката. А ние най-християнски желаем всяческа благодат на добрия чичко, нали? Да!
    Дваж е туй че така се ограничава кръгозорът на децата до порочния кръг от M$-продукти. Разумен начин да издухаш от пазара конкурентните продукти. Ама дето така се отнема свободата на избор на децата - туй е даже полезно. Ние не искаме на пазара да има други играчи освен M$, нали? Да!
    Триж - така се създава благодатна почва за софтуерно пиратство. Поежели като се зарибят от сега децата с M$ те утре пак ще искат. Ама ще им се види скъпо и ще почнат да пиратстват, а това е полезно! Хем деБил ще има повод да се кити със славата на високо морален борец за справедливост, хем се отварят нови работни места в полицията и това е благо. Защото всички ние имаме нужда от повече полиция, особено в НСБОП, нали? Да!
    Четирежди: за да се установи твърдо неправедният монопол доста човечета по всячески министерства ще трябва да гушнат по някоя сумичка /хич не са некадърни те, ами много добре си владеят занаята /. Ще рече в икономиката се вливат свежи пари. Ние всички искаме благоцветуща икономика, нали? Да!
    Подаждажд Господи деБилу и его приспешникам, и его користолюбивим слугам да се пържат в Пъклото!
    На Многая Лета. Амин!
  • Петък, 23.03.07, 10:16, anonymous:
    Явно някои хора неправят разлика между свободен и отворен код,има инфо в нета който не разбира нека да прочете поне.
  • Петък, 23.03.07, 21:30, anonymous:
    Знаете ли, че форматът на файловете на OpenOffice.org се явява международен стандарт ISO 26300?
    Справка: http://www.iso.org/iso/en/CatalogueDetailPage.CatalogueDetail?CSNUMBER=43485&ICS1=35&ICS2=240&ICS3=30
    Защо се ползват затворените продукти на М$, които не са стандартизирани?

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.