download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Излезе GFI LANguard Network Security Scanner (N.S.S.) 8

04.04.2007 10:45 (преди 17 години) | milen | показана 2400 пъти Статистики

GFI Software, международният разработчик на софтуер за мрежова сигурност, сигурност на съдържанието и управление на съобщенията, обяви излизането на GFI LANguard Network Security Scanner (N.S.S.) 8, последната версия на спечелилото много награди софтуерно решение, предназначено за управление на уязвимостите чрез сканиране на сигурността, управление на кръпките и проверяване на мрежата. GFI LANguard N.S.S. 8 е основно и ценово-ефективно решение за защита на мрежите и системите на бизнеса от хакери и пробиви в сигурността.

GFI LANguard N.S.S. 8 сканира цялата мрежа за над 15,000 уязвимости, идентифицира всички възможни проблеми със сигурността и дава на администраторите инструментите, от които те се нуждаят, за да открият, оценят, докладват и отстранят каквато и да е заплаха, преди хакерите да се възползват от нея.

Ако имате повече от един продукт, с който е необходимо да се справяте с уязвимостите, да управлявате кръпките или да проверявате мрежата, това може да е голям проблем за администраторите. Не само, че ще е нужно за тях да инсталират, научат и управляват много решения заедно, но също така те ще използват повече от времето си, за да разберат от къде е проблема между различните приложения, вместо да открият заплахите, които може би съществуват. Чрез използването на една единствена конзола с разширена функционалност за доклади, интегрираното решение GFI LANguard N.S.S. помага на администраторите да открият тези проблеми по-бързо и по-ефективно.

Какво е новото в GFI LANguard N.S.S. 8?

Последната версия на GFI LANguard N.S.S. има над 2,000 нови проверки за уязвимости – като се използват SANS top 20 и дефиниции за сигурността чрез Open Vulnerabilities Assessment Language (OVAL).

OVAL е международен стандарт на обществото за информационна сигурност, който е подкрепен от U.S. Department of Homeland Security и тази технология се използва за първи път за малкия и среден бизнес в тази версия на N.S.S. OVAL обикновено се предлага само при решения за корпоративни цели в големи предприятия и организации.

Последната версия на GFI LANguard N.S.S. отговаря на някои специфични изисквания на клиенти за последните години и според Андер Мускат, Директор на Продукти за Мрежова Сигурност в GFI. “Ние слушаме какво казват нашите клиенти и тръпнем в очакване да представим подобрения продукт, който несъмнено ще бъде добре приет от тях. Заедно с подобряването на технологията и внедряването на поддръжката на OVAL и SANS top 20, последната версия комбинира години потребителски опит и управление на уязвимостите в едно решение с приемлива цена.”

Освен разширените възможности за сканиране, GFI LANguard N.S.S. има също и подобрена производителност на сканиращата машина, допълнителна функционалност за управление на кръпките и много интуитивен индикатор показваш нивото на заплаха. Последната версия включва няколко подобрения в методите за инсталиране на кръпки като се поддържа премахване на вече инсталирани кръпки от Microsoft или автоматично се изтеглят новопоявилите се такива. Новата версия поддържа сканиране за уязвимости в Windows Vista базираните системи.
Като част от представянето на GFI LANguard N.S.S. 8, продукта също включва и добавката ReportPack с над 30 доклада с възможност за настройване, които автоматично създават доклади на IT и управленско ниво на основата на данните събиране по време на сканирането на сигурността.
Повече информация на български за продуктите GFI можете да намерите на сайта на дистрибутора за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД, на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.