download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG Anti-Rootkit – нов безплатен продукт от Grisoft

13.04.2007 11:57 (преди 17 години) | poltargaista | показана 3275 пъти Статистики

GRISOFT, разработчикът на софтуера за интернет сигурност AVG, представи нов, безплатен продукт, насочен към откриване и премахване на rootkit (руткит). Rootkit е специален тип малуер (зловреден код), който се скрива в другите приложения или ядрото на компютърната операционна система. Това позволява на злонамерени приложения след това да събират пароли и лични данни от заразения компютър без знанието на потребителя за кражбата на лична информация, разпространение на спам и други криминални цели.

Руткитовете са се превърнали в тежка заплаха в сравнение с традиционния малуер, защото конвенционалните антивируси често пропускат скрития руткит. Те се изпълняват чрез вградени приложения вътре в операционната система, която също е съществено приложение за много необходими програми, включително антивирусната защита, така че е важно правилно да се различат злонамерените руткитове и основателно скритите процеси. GRISOFT проведе шестмесечно публично изпитване на бета версията, за да се увери, че AVG Anti-Rootkit е с подобен да защитава потребителите и операционната система без объркване и вдигане на лъжливи тревоги.
Руткитовете са се използвали първоначално от хакерите за покриване на техните следи след неоторизиран достъп до компютрите. Днес, тази техника се преустройва, за да маскира присъствието на злонамерен софтуер, който се използва за да събира и използва лична информация като номера на кредитни карти и номера за системата на социалното осигуряване, като създава сериозна заплаха за потребителите.
„Руткитовете са компютърен код, който се опитва да скрие собственото си действие и процеси, като прави работата по откриване на кода и вредните процеси много трудни,” обяснява Лари Бридуел, стратег по Глобалната сигурност в GRISOFT. "AVG Anti-Rootkit е създаден, за да открива и унищожи ефективно руткитовете, без да безпокои потребителите с лъжливи тревоги."
Както всички продукти на AVG, AVG Anti-Rootkit предлага на потребителите безплатни, редовни обновявания и елементарен потребителски интерфейс. Сега AVG Anti-Rootkit със своята версия на английски език е достъпен за изтегляне от всички потребители.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 16.04.07, 00:18, anonymous:
    Хм ами то нема ли го това във Anti spyware версията.А да забравих.Нарочно не го събират в едно.Например АVG със всички екстри: firewall,antispyware,rootkit,antivirus.To колкото по нацепено толкова повече пари да се изръсят хората
    Между другото не откриват топлата вода това в BitDefender го има от много време anti-rootkit , пък и всички други работи.Ама найсе нали било румънска циганя.
  • Четвъртък, 07.02.08, 10:04, anonymous:
    Men ako pitate Gmer si dava nai cialosno danni za rootkit a odelen e viprosa veche che AVG-to vze priz za dobro izchistvane taka che dori i da ne gi izchisti ima i oshte edna programka koiato shte gi dovurshi,ako i togava nestane bix vi suvetval da si preinstalirate kompura...

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.