download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Четене на чужди SMS-и

12.06.2007 23:33 (преди 16 години и 10 месеца) | stefankr | показана 6762 пъти Статистики

"Появи се програма за изтегляне на SMS-ите, записани в мобилния телефон на всеки един абонат. С нея се работи много лесно - само въвеждате номера му и натискате бутона Start. Програмата SMS SCAN3.2 автоматично ще изтегли всички съобщения, намиращи се в GSM-а на жертвата. Можете да изтеглите безплатно демонстрационна версия, която ще ви позволи да прочетете 50 SMS-а. Ако програмата ви хареса, само за $45 пълната версия ще бъде ваша."

Подобно описание на софтуер никога няма да се появи в Download.BG, но можете да получите е-mail с подобно съдържание на английски или руски език. Подобен вреден спам е засечен от специалисти, работещи в "Лаборатория Касперски". Идеята е проста: получавате писмо, в което ви се предлага да изпробвате възможностите на програма, която ви позволява да четете чужди SMS-и.

Естествено такава програма не съществува. При щракване на препратката в писмото, на компютъра на наивния потребител се зарежда троянски кон за отдалечено администриране Backdoor.Win32.IRCBot.abc, чрез която се получава контрол над заразената система.

Авторите на вируси и спамерите активно използват социалния инженеринг при изпращане на писма, целящи да провокират този, който ги чете да стартира приложения файл или да посети сайт. Обикновено се експлоатира интересът на хората към известните личности, към новините за скандални събития, към случайна печалба в лотария. В случая, който ви представяме днес, се използва нов капан - използва се човешкото любопитство и желанието на някои хора да следят чужд личен живот.

Експерти от "Лаборатория Касперски" не изключват възможността от повторение на подобен спам в друга вариация и призовават интернет потребителите да следят внимателно писмата, които получават особено от неизвестни податели.

Първите варианти на Backdoor.Win32.IRCBot.abc са добавени в антивирусната база на "Касперски" още през април 2007. Троянският кон се открива от модулите за проактивна защита на "Касперски Антивирус и Kaspersky Internet Security 6.0.

Източник: Tom's Hardware

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.