download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG защитава мобилни телефони с нова платформа за сигурност

15.06.2007 14:47 (преди 16 години и 9 месеца) | ogi | показана 1791 пъти Статистики
GRISOFT, разработчикът на софтуера за сигурност AVG, обявиха последното допълнение към растящото си семейство продукти за сигурност - AVG Mobile Security.

AVG Mobile Security засега е в етап на BETA-тестване и може да се изтегли безплатно след регистрация, съобщиха от дистрибутора на GRISOFT за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор. Адресът за регистрация е http://beta.grisoft.cz/beta/index.php?lang=2. Новата система в момента защитава телефони с платформа Symbian UIQ 3.0, съвместими с апарати Sony Ericsson P990i, M600i и W950i и постепенно ще бъде разширявана да защитава още видове мобилни телефони.

Новият AVG Mobile Security включва анти-вирус и SMS анти-спам за защита срещу нежелани съобщения и реклами. Той също предлага функции като богати системни настройки, планиране на задачите и задаване на изключения при сканирането, които са част от всички други продукти AVG.

Днес приблизителният брой мобилни вируси и заплахи е около 350 и продължава да се увеличава. Според наскорошно публикувани проучвания, броя на вирусните атаки към мобилни телефони е нараснал 5 пъти през последната година, като са били заразени клиенти на повече от 80% от операторите по целия свят. Хиляди мобилни телефони са били цел на успешни атаки, които са довели до спиране на телефоните, високи сметки предизвикани от нежелани съобщения или обаждания.

“Като наш първи продукт за мобилни телефони, новата платформа AVG Mobile Security беше създадена да помогне на потребителите да запазят мобилните си комуникации сигурни през цялото време”, обяснява Лари Бридуел, Вице Президент на Глобални Стратегии за Сигурност в GRISOFT. “Хакерите сега намират начини да получат достъп до данните в мобилните телефони и ние искаме да сме сигурни, че нашите потребители са защитени. С нетърпение очакваме изграждането на този продукт и разширяването на всеобхватната му и лесна за използване защита към колкото е възможно повече мобилни телефони.”

Новата потребителска група за BETA-тестване ще бъде прикрепена към форум, който ще бъде подходящ за потребителите, които желаят да споделят опита си при тестването на софтуера и да получат полезни съвети от другите потребители. AVG Mobile Security ще бъде постоянно обновяван и осъвременяван чрез професионална световна система за разпространяване на софтуер, състояща се от повече от 10 000 сървъра, която ще позволи и бърза реакция на новопоявилите се заплахи.

GRISOFT продължава да предлага пълната си гама продукти за сигурност и да защитава повече от 50 милиона компютри по целия свят (около 5% от всички съществуващи компютри), като последните версии се доставят в България от дистрибутора – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (http://www.bsd.bg) и се разпространяват чрез мрежа от компютърни фирми във всички по-големи градове.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.